Jeugdopleiding Dongen lokaal gecertificeerd
woensdag 27 juni 2018 - 23:00

De KNVB heeft VV Dongen de status van Lokale Jeugdopleiding toegekend. Een mooie stap en een teken dat we op de goede weg zijn!

Kwaliteit- & Performance Programma
De KNVB lanceerde samen met NMC Bright in 2014 het Kwaliteit- & Performance Programma voor jeugdopleidingen. Dit programma is in het leven geroepen om de kwaliteit van het Nederlandse voetbal te waarborgen en verbeteren.

Licentie-eisen
In ons beleidsplan stellen we ons als doel een toonaangevende jeugdopleiding na te streven met jeugdselecties op minimaal hoofdklasse of divisieniveau. Dit met de intentie om de jeugdteams naar een hoger niveau te brengen en aan te laten sluiten naar het niveau van onze selectie.
Maar daarnaast moeten we, omdat Dongen 1 in de Derde Divisie speelt, aan licentie-eisen voldoen. Eén daarvan is dat je een gecertificeerde jeugdopleiding moet hebben.

Vier niveaus
De jeugdcertificering is verdeeld in vier niveaus: Internationaal, Nationaal, Regionaal en Lokaal. Internationaal en nationaal zijn slechts weggelegd voor de betaald voetbalclubs. Amateurverenigingen kunnen lokaal of regionaal gecertificeerd worden. Op dit moment hebben 36 amateurverenigingen de status Regionale Jeugdopleiding behaald en 45 de status Lokale Jeugdopleiding.  En ook wij behoren nu dus tot die selecte groep van amateurverenigingen in Nederland die over een gecertificeerde jeugdopleiding beschikt.

Kwaliteitseisen
De afgelopen maanden is onze jeugdopleiding getoetst op het Kwaliteit & Performance Programma. Zo is onder andere gekeken naar het technisch beleid van de gehele vereniging, de structuur van de jeugdopleiding, de inzet van gediplomeerde trainers, het niveau waarop de jeugdteams actief zijn, de ontwikkeling van spelers en trainers, het medische kader, de inzet van visuele leermiddelen, beleid rond sportiviteit en respect, het aantal trainingsmomenten, de accommodatie en overige voorzieningen.

We zijn op 64 kwaliteitseisen beoordeeld en die voldeden aan de eisen behorend bij een lokale jeugdopleiding. En daar zijn we trots op! Het is een mooie beloning voor het vele werk dat de afgelopen jaren door de technische commissie is verricht en voor de mensen van de werkgroep die de afgelopen periode ontzettend hard hebben gewerkt om deze prachtige mijlpaal te bereiken. Bedankt daarvoor!!

De officiële uitreiking van het certificaat door de KNVB vindt in het begin van het nieuwe seizoen plaats.
En dan is het natuurlijk van groot belang om dit niveau de komende jaren te behouden en daar waar mogelijk nog te verbeteren. Daar gaan we voor!

Dongen Steunt
Dongen Steunt, een initiatief dat financieel mogelijk wordt gemaakt door ambassadeurs, ondersteunt de jeugdopleiding van VV Dongen. Draagt u de jeugdopleiding ook een warm hart toe? Sluit u dan aan bij Dongen Steunt! U kunt ambassadeur worden bij een minimale bijdrage van € 500,- excl. btw per jaar. U bent dan tevens lid van de Club van 500 en lid van de ING Businessclub.

Meer informatie over Dongen Steunt leest u hier of neem contact op met onze sponsorcommissie via sponsoring@vvdongen.nl

Meer informatie over het Kwaliteit & Performance Programma kun je hier lezen.