Valse start voor Dongen in Tiel
zondag 26 augustus 2018 - 18:23

4Dongen is de competitie begonnen met een nederlaag. In Tiel werd met 3-1 verloren van TEC. Dongen startte zwak en leek na 2 minuten al op achterstand te komen, maar met een geweldige redding wist keeper Wessel Sprangers dat te voorkomen. In de 9e minuut was het dan toch raak en bracht Vink TEC op 1-0. Een paar minuten later komt TEC makkelijk  op 2-0 via Koc na een te zachte terugspeelbal van Glenn Kools. Dongen geeft echter niet op en dat resulteerde in de 20e min in de aansluitingstreffer van Remon Koenen. Shentley Saez veroverde de bal op het middenveld en zette Koenen met een fraaie pass alleen voor de keeper. Die twijfelde niet en rondde keurig af. Dongen was weer terug in de wedstrijd, voetballend zeker niet de mindere van TEC, en in de 2e helft was het wachten op de gelijkmaker. Net toen de meegereisde supporters dachten dat die zou vallen, maakte Giovanni Henskens onbedoeld hands in een poging een inzet van TEC te keren. Een strafschop en een rode kaart was het gevolg. Serhat Koc benutte de strafschop en Dongen moest met 10 proberen de 3-1 achterstand goed te maken. Dongen krijgtmet een man minder zelfs nog een paar kansen, maar weet het tij niet meer te keren. En dus eindigt het eerste duel in een nederlaag. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Goes, dat met een 4-0 overwinning op Westlandia vol zelfvertrouwen naar Dongen zal afreizen.