Verlies veteranen in eerste competitiewedstrijd
zondag 2 september 2018 - 20:47

Kamelen niet de mindere van NEO’25

Ja, bij de veteranen is de competitie al begonnen. En de Dongenaren hebben meteen de kampioen van vorig jaar op bezoek. Door zelf de kansen niet te benutten is NEO’25 in het zadel geholpen. Ze trekken de overwinning naar zich toe. Eindstand 1-3.

Een nieuw seizoen, en twee nieuwe aanwinsten Rob en Jeffrey. Zoals gebruikelijk ontvangen ze na hun debuut het gewilde kleinood ‘het kameeltje’. En verder niet veel mutaties: veelal dezelfde spelers, dezelfde coach en dezelfde supportersschare. Qua spelers hebben we er vandaag heel veel. Die luxe maakt dat enkele voetballers niet binnen de lijnen komen.

Maar de anderen spelen een verdienstelijke partij tegen NEO’25. Zowel in de eerste als de tweede helft zijn er kansen voor Dongen. Schoten op de paal en lat. Een verassingsbal die niet doeltreffende afgerond kan worden. Een afstandspegel die net naast gaat. Een één op één situatie met de keeper die niet verschalkt wordt. Een kopbal tegen het houtwerk. En ga zo maar door. De Dongen verdediging houdt ondertussen lang zijn rug recht en Rob zijn doel schoon.

Maar als je zelf de kansen niet benut, dan doet de tegenstander dat wel. Zo valt in de tweede helft de 0-1, nota bene waar als laatste nog een voet van een Dongenaar aan zit. De thuisclub gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar daardoor krijgt NEO’25 de ruimte om verder uit te lopen. Dat doen ze effectief naar 0-3.

De wedstrijd lijkt gespeeld, maar daar denkt Jeroen nog anders over. Na een mooie combinatie door het midden komt ie oog in oog met de keeper en maakt de 1-3. Meer zit er vandaag niet in.

JanB