Vrijwiiliger in de Schijnwerper
zaterdag 8 september 2018 - 14:31

Voor de vakantie gaf Rene van Ommen het stokje door aan Johan Verheijden voor de rubriek Vrijwilliger in de Schijnwerper. Onze Cindy zocht hem op, overhandigde hem een bos bloemen en vroeg hem de vragenlijst in te vullen. Hieronder lees je zijn antwoorden.

Roepnaam:
Johan

Achternaam:
Verheijden

Leeftijd:
Nu nog 49

Verliefd/verloofd/getrouwd:
Al bijna 24 jaar getrouwd met Patricia.

Werk/opleiding:
MAS en daarna ben ik begonnen op de HAS. Maar dit was toch iets te moeilijk. Werk nu al meer dan 25 jaar bij Pulcher. Dit is een orchideeënkwekerij.

Hobby’s:
Nadat ik 5 jaar geleden gestopt ben als voetballer bij Blauw Wit’81. Nu vooral voetbal kijken. Hier bij Dongen maar ook in Eindhoven bij PSV. Verder TV kijken (netflix)

Ik ben minder goed in:
Het goed uitleggen van de oefenstof aan de spelers. Daarom was ik ook altijd assistent-trainer. En geen hoofdtrainer

Favoriete muziek:
Hardrock (Metallica, Iron Maiden, AC/DC) en verder muziek uit de 80/90’s

Beste film/serie:
The Blacklist is wel een leuke serie. Eerder keek ik 24 en Prison Break

Favoriete voetbalclub:
PSV (Daarom Pim en Stan Verheijden)

Favoriete speler:
Sowieso een speler van PSV. Nu is dat Hirving Lozano (Chucky)

Vrijwilligerstaak:
Leider en grensrechter van Dongen JO19-2. Verder vlag ik wel eens bij het team van Stan (17-3) als de vaste grensrechter niet aanwezig is.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt:
Nu alleen nog maar op zaterdag een uurtje of 4.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Toen Pim 11 jaar geleden bij Dongen in de F ging voetballen was Rene van Ommen zijn trainer. Omdat hij er alleen voor stond ben ik hem gaan helpen bij de training. En dan ineens ben je 11 seizoenen verder.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerswerk?
Ik heb in die jaren met veel verschillende mensen samen gewerkt. En heb er zelfs een paar vriendschappen aan overgehouden. Ook heb ik met sommige spelers die ik al van de E of F-jes ken een goede klik.

Wat is er minder leuk aan?
Dat sommige spelers zich te laat en te makkelijk afmelden. Moet je op het laatste moment nog spelers regelen.

Hoe moeten vrijwilligers gewaardeerd worden?
Met een vrijwilligersavond op het einde van het seizoen. En niet zoals nu in de loop van het seizoen. Vrijwilligers die stoppen op het einde van een seizoen komen dan niet meer. Ook is het weer dan meestal beter.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Als je zoon of dochter op jonge leeftijd bij Dongen komt voetballen. De meeste ouders komen dan ook naar de training kijken. Dan ken je net zo goed mee helpen als de trainer er allen voor staat. Het is hartstikke leuk en je leert er veel nieuwe mensen kennen.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de schijnwerper”?
Rene bedankt voor de nominatie. Had het niet verwacht maar des te leuker. Degene die ik nomineer is Toine van den Nieuwenhuijzen. Die is ook al jarenlang vrijwilliger bij de verschillende teams waar  zijn zoons in spelen.