VV Dongen begint te swingen!! 4-2 winst tegen Quick
dinsdag 18 september 2018 - 16:35

1

Zondag 23 september VV Dongen – OSS 20

Afgelopen zondag speelde VV Dongen haar vierde duel van dit seizoen en wist met gedegen aanvalsspel de Hagenaars van Quick op de rug te krijgen. De 4-2 overwinning was zelfs lichtelijk geflatteerd maar dan gekeken vanuit een ander perspectief. VV Dongen wist een veelvoud van aanvallen niet om te zetten tot meer doelpunten. Man of the Match was routinier Remon Koenen die met twee assists en een doelpunt een dikke stempel op de wedstrijd drukte. Voor jongeling Robin de Man (20) viel er ook iets te vieren. De bij VV Dongen opgeleide spits scoorde na te zijn ingevallen zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht. Aanstaande zondag 23 september speelt VV Dongen tegen promovendus OSS 20. Aanvang 14.30 uur.

Nadat VV Dongen de eerste twee wedstrijden verliezend van het veld was gelopen gingen er al snel pessimistische geluiden door het dorp. “Dit wordt een heel zwaar seizoen en we mogen hopen dat we erin blijven!” Het aloude adagium en zware retoriek werden de afgelopen twee wedstrijden de mond gesnoerd. Trainer Ruud Kaiser werd na het vertrek van Ron Timmers geconfronteerd met een spelersgroep waarin een aantal bepalende spelers hadden besloten om te stoppen en waarin een aantal nieuwe spelers moesten worden ingepast. De korte voorbereidingsperiode deed daar geen goed aan en dat viel terug te zien aan de resultaten. Slechts een keer winst en een gelijkspel tegen Baronie, de rest werd verloren. Vaste volgers herkenden geen lijn in het spel wat leidde tot ontevreden geluiden.

Het optuigen van een nieuw team gaat in fases en Ruud Kaiser was daar bij zijn aanstelling terdege van bewust en waarschuwde de supporters dat de tijden van Ron Timmers voorbij waren. In een interview zie hij dat de mensen daar ontzettend van mogen nagenieten maar dat een evenaring niet meteen in de lijn van de verwachting zou moeten liggen. “Als we tussen plaats 1 en 9 eindigen doen we het goed.“  Maar de overwinning op Blauw-Geel 38 (0-2) en de overwinning op Quick zal ook bij hem en de staf als een enorme opluchting worden ervaren

Vooral de manier waarop VV Dongen Quick bestreed was voor veel VV Dongen supporters reden om te geloven dat het wel goed komt met Kaiser’s  team. Het drie-mans middenveld onder leiding van Remon Koenen oogde solide. Mede door de inbreng van Rijenaar Thom Avontuur die met slim positiespel de schakel lijkt te zijn geworden die VV Dongen al een paar jaar ontbeert. VV Dongen speelde afwisselend de lange bal op de beide buitenspelers maar wist ook voetballend vanuit de achterste linie de aanval te bereiken. De aanwezigheid van Koenen als diepste man achter de spitsen zorgde voor veel verrassing.

Kaiser was na de wedstrijd vooral tevreden over het feit dat er vier velddoelpunten werden gemaakt, maar zag over het hoofd dat het derde doelpunt kwam uit een vrije trap van Koenen waarna Jan Gerrit zijn hoofd tegen de bal plaatste. De andere doelpunten kwamen van Thomas Schiders die met een fraaie kapbeweging op de hoek van het zestienmetergebied iedereen uit positie zette en keihard diagonaal binnenschoot (1-0). Het tweede doelpunt was wellicht nog de allermooiste. Een snel opgezette aanval mondde uit in een een-twee tussen Avontuur en Gerrits. Eerstgenoemde kwam aan de rechterkant vrij en aaide de bal richting de tweede paal waar Remon Koenen met een halve draai zijn hoofd nog achter de bal wist te zetten (2-0). Van de voorzet van Thom Avontuur droop de klasse af. De nieuweling zette zich in de loop van de wedstrijd nog een keer vrij op de rand van de zestien, maar net als tegen GOES eindigde zijn poging op de lat.

Wat wellicht als hoogtepunt van de middag kan worden beschouwd is dat er weer een Dongense jongen is doorgebroken in het vaandelteam. Robin de Man speelt voor het tweede jaar in de senioren en staat op het punt om zijn status als ‘breker’ waar te maken. De twintigjarige spits bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt na goed voorbereidend werk van de middenvelders. Het intikkertje betekende zijn allereerste doelpunt bij VV Dongen 1.

Zondag 23 september kunt u zelf uw oordeel vellen als VV Dongen op Sportpark de Biezen aantreed tegen promovendus OSS 20. Met twee nederlagen, een gelijkspel en een overwinning geeft de kennismaking met de 3e Divisie nog niet datgene wat ze er in Oss van zouden hebben verwacht. De thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Hercules (0-2) werd door de Ossenaren aangegrepen om eens kritisch naar zichzelf te kijken. “Vooral tegen inzakkende ploegen hebben we het moeilijk.” De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband ontmoetten dateert van zondag 8 mei 2016. De dag dat VV Dongen kampioen werd in de Hoofdklasse. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur