Dongen JO17-1 komt met de schrik vrij bij OJC Rosmalen en ne
zaterdag 29 september 2018 - 18:55

1Zaterdag 22 september – De jongens van de JO17-1 mogen vandaag aantreden voor de eerste competitiewedstrijd. Uit bij OJC Rosmalen mogen zij het seizoen openen. Waar de jongens normaal alleen tegen eerste teams spelen, betreft het deze week de JO17-2 van OJC Rosmalen. Vanuit zijn eigen ervaringen met tweede elftallen van OJC Rosmalen weet de trainer dat dit bij deze club niets zegt. Met 1900 leden en maar liefst negen onder 17 elftallen heeft de club uit Rosmalen genoeg talent om uit te kiezen. Dit team is immers vorig jaar niet voor niets kampioen geworden in de Hoofdklasse.
Of de spelers zich hiervan ook bewust zijn zal moeten blijken….
De weersomstandigheden zijn niet al te best. De scheids geeft aan dat het begin tweede helft kan regenen en hij dan liever even binnen blijft. Beide coaches kijken elkaar aan wat voor vreemde man de wedstrijd mag leiden, maar het blijkt een voorbode voor een bijzondere middag.
De wedstrijd vangt aan en Dongen komt twee keer goed weg. De jongens zijn daarna wakker en laten even de intenties zien om het spel te maken en de punten mee naar huis te nemen. Na wat lichte speldenprikjes lijkt OJC Rosmalen het genoeg te vinden en nemen zij het initiatief over. De spits van OJC vecht mooie duels uit met de centrale verdediger van Dongen, hetgeen de scheidsrechter echter allemaal niet toelaat. Hij heeft waarschijnlijk besloten zijn stempel op het spel te willen drukken en legt het voetbal dan ook veelvuldig stil met onnodige vrije trappen. Uiteindelijk ontvangt de centrale verdediger van Dongen dan ook een gele kaart wanneer de twee kemphanen het zoveelste duel uitvechten op het scherpst van de snede. Beide trainers weten nu genoeg, dit zou weleens een vervelende middag kunnen worden en het is te hopen dat beide teams de wedstrijd met 11 kunnen voltooien hoewel de wedstrijd onderling hier niet aan doet twijfelen.
OJC weet inmiddels een paar keer goed op te komen over de rechterkant en mist een paar kleine kansjes. Nog net zit er een teen van een Dongen speler tussen elke keer. Hoewel dit niet met de scherpte van Dongen te maken heeft maar meer met de slordigheid van OJC.
Op de daaropvolgende corner laat OJC echter zien toch scherp te zijn. De verdediger kopt snoeihard binnen en de 1-0 is niet onverdiend te noemen. Het spel golft dan wat op en neer. Dongen probeert wat terug te doen en komt tot kleine mogelijkheden, wat schoten en de keeper van OJC treedt een paar keer goed handelend op. De stand blijft 1-0 en ook OJC wordt een aantal keer gevaarlijk. Nog net voor rust zet Dongen een keer aan. De bal belandt bij de sterke rechtsbuiten, hij komt goed naar binnen en haalt uit. Het schot wordt half geblokt en half van richting veranderd maar valt wel voor de voeten van de doorgelopen nummer 9. Deze denkt niet na en met een halve volley werkt hij in zijn val bekwaam binnen: 1-1 en de rust breekt aan.
Beide trainers zullen in de rust gezegd hebben dat er meer te halen valt. Dongen geeft te veel weg en is erg slordig. Het team haalt bij lange niet het niveau wat het hoort te halen. Echter laat OJC zien dat er ook hier wat steekjes vallen. De tweede helft begint en Dongen lijkt aan te zetten. Echter, na een aantal minuten spelen doet OJC precies wat het voor rust ook deed: gevaarlijk worden over de rechterkant. Dit keer echter zonder pardon: 2-1 door een schot in de verre hoek. Kort hierna een stevig duel tussen een speler van OJC en de centrale verdediger van Dongen. Hoewel er weinig aan de hand lijkt grijpt de scheids toch in. Waar eenieder denkt aan alleen een vrije trap besluit de scheids zijn show verder op te voeren en de verdediger van Dongen zijn tweede gele kaart te geven. OJC drukt door en vanuit een corner in de 65e minuut wordt de 3-1 in de kluts binnen gewerkt. Dongen lijkt gebroken en rijp voor de slacht. Echter, hoewel het de trainer niet lukt zijn jongens op te zwepen krijgt Dongen wel meer grip op de wedstrijd ondanks de man minder situatie. Dongen drukt op de helft van OJC zonder dat dit tot echte kansen leidt. Het duel lijkt af te lopen met een duidelijke nederlaag. Echter, een kleine tien minuten voor tijd begaat de begaafde middenvelder van OJC een overtreding op de helft van Dongen. Hij grijpt direct naar zijn hooft, de plaats is namelijk totaal onnodig en met deze scheids weet ook de middenvelder van OJC hoe laat het is: 10 tegen 10.
Dongen dringt nu verder aan en iedereen langs de kant ziet dat als Dongen nu scoort het nog weleens heel spannend kan worden. Ook de trainer van OJC durft niet goed meer aan te vallen en kiest ervoor de druk van Dongen te laten aanhouden en brengt extra verdedigende spelers in ten koste van aanvallers. Het toont aan dat Dongen recht heeft op meer, maar het lijkt er niet in te zitten. Dongen blijft echter proberen en twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd krijgt Dongen een corner. De ingevallen middenvelder legt deze op het hoofd van de nieuwe centrale verdediger welke zeer sterk inkopt: 2-3. Kan het dan nog?
Dongen gelooft er nu zelf ook weer in en gaat vol overtuiging door. De scheids telt flink wat blessuretijd bij de wedstrijd, hetgeen terecht is gezien de vele momenten dat hij het spel heeft stil gelegd. Hij geeft aan dat er nog een minuut te spelen is en de trainers van OJC zijn het hier niet mee eens. De bal rolt van voet naar voet bij Dongen op zoek naar de ruimte voor een laatste aanval. Een aanvaller van OJC maakt een overtreding op de rechtsback van Dongen. Dongen krijgt een vrije trap op eigen helft. De scheids geeft aan nog een halve minuut. De centrale verdediger brengt de bal met een lange trap in de zestienmeter van OJC, de keeper bokst wat ongelukkig weg, de bal valt voor de rechtsback…. Hij schiet…. Geblokt, terug in de voeten van de centrale verdediger die de vrije trap nam. De trainer roep dat hij moet schieten….. Maar hij stift de bal bij de tweede paal… de andere centrale verdediger krijgt hier een harde duw, overtreding??? Nee de bal beland via de onderkant van de lat in de goal, 3-3! Nog een keer wordt er afgetrapt en de scheids fluit af. OJC ontgoocheld en boos, Dongen gelukkig met het punt. Gezien de kansenverhouding misschien een terechte uitslag, gezien het wedstrijdbeeld mag Dongen niet klagen. Op naar volgende week tegen IFC. Altijd sterk, vandaag gewonnen van TSC. Dongen kan haar borst nat maken, zeker nu met weet dat het een geschorste speler mist en een andere speler de wedstrijd moet missen vanwege schoolverplichtingen… Wordt volgende week vervolgd…