Dongen JO17-1 wint thuis overtuigend van IFC
zaterdag 29 september 2018 - 19:18

1Zaterdag 29 september - De jongens van de JO17-1 mogen vandaag aantreden voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. IFC JO17-1 is de tegenstander. Dongen is ietswat gehavend. Het mist de centrale middenvelder door een schoolreisje en de centrale verdediger door een schorsing. Echter, vorige week en deze week heeft een andere centrale verdediger duidelijk laten zien dat hij bereid is deze leegte op te vullen. De groep is echter wat kleiner en er zijn wat kleine pijntjes. Tot op het laatste moment wordt iedereen opgelapt om mee te kunnen doen. De strijd zal moeten worden aangegaan tegen het altijd sterke IFC dat 3 punten heeft overgehouden aan de eerste wedstrijd van het seizoen tegen TSC.
Dongen start wat onwennig en IFC komt twee keer door. Het leidt nog niet tot kansen, maar Dongen is gewaarschuwd. Waar Dongen zich vorige week liet foppen is het nu direct wakker. Dongen toont haar intenties. Er wordt vroeg in de opbouw van IFC gestoord en de tegenstander weet zich hier duidelijk geen raad mee. De keeper trapt onwennig uit en in alle paniek belanden deze ballen veelvuldig voor de voeten van een Dongen speler. Dongen heeft de tegenstander waar het ze wil hebben: onder druk en paniekerig in de opbouw. Alleen de zeer begaafde aanvoerder van IFC weet zich nog wel eens vrij te spelen maar ook hij kan het niet alleen. De keren dat hij de spits wil bereiken laat de nieuwe centrale verdediger zien dat hij niet van plan is zich te laten passeren vandaag en wint hij keer op keer het duel, zowel door de lucht als over de grond.
Dongen drukt op de helft van IFC en komt tot kleine kansen. Waar de keeper van IFC in zijn spelhervattingen erg zwak is de eerste helft, laat hij keepend zijn waarde zien door meerdere ballen goed te pakken. Tot halverwege de eerste helft. Dongen krijgt een corner welke in de kluts wordt binnen gewerkt door de rechtsbuiten. Er wordt geprotesteerd door IFC voor een overtreding van Dongen op de keeper. De scheids wil echter van geen wijken weten en telt het doelpunt. Terecht blijkt later gezien de manier waarop deze man de wedstrijd leidt. Waar er vorige week nog veel commentaar was deed deze man het voortreffelijk. Hij liet veel doorspelen, liet de jongens felle duels uitvechten zonder gemeen te worden. Er waren geen kaarten nog om deze voortreffelijke en stevige voetbalpot te hoeven leiden, een genot voor eenieder om dat te zien!
Dongen drukt de gehele eerste helft verder door en IFC komt niet tot kansen. Echter verzuimt Dongen in de rest van de eerste helft de score verder uit te breiden. De 1-0 is een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.
Dongen bespreekt in de kleedkamer duidelijk dat het niet mag verzwakken en het zichzelf veel te kort doet als het deze voorsprong we zou geven. De beleving en passie van de eerste helft moet punten op gaan leveren.
Echter, de technische staf van IFC zal ook in de kleedkamer het een en ander hebben gezegd. Er komt namelijk een ander IFC de kleedkamer uit. Niet qua spelers, maar wel qua instelling en kwaliteit. Er zijn bij de tegenstander wat kleine positiewisselingen geweest, maar vooral de intentie van de tegenstander is de tweede helft anders. Dongen wordt teruggedrongen en IFC kom tot wat kleine kansjes. De centrale verdedigers van Dongen geven niet veel weg, maar toch weet IFC tot een aantal schoten van de zijkant te komen. De keeper van Dongen is echter scherp en houdt zijn ploeg op de been. Precies zoals zijn collega aan de overkant dat de eerste helft ook deed. Dongen komt vervolgens wat meer in de wedstrijd en neemt het initiatief weer over. Dit leidt in de 64e minuut tot de verdiende, maar vooral opluchtende 2-0. De lange trap van achteruit beland bij de nummer 9, deze draait zich op de middenlijn goed vrij en steekt de linksbuiten weg. Deze lijkt de bal iets te ver voor zich uit te spelen maar is eerder bij de bal dan de keeper van IFC en werk erg knap af: 2-0! Bij Dongen volgen vervolgens twee wissels. Het competitiedebuut van de verdediger van de JO17-2 die zich vorig seizoen zo sterk heeft ontwikkeld volgt en ook de rechtsback van de voorgaande weken mag na een vermoeide week met school nog even meedoen. Hopelijk kan Dongen verder drukken en de tegenstander niet terug in te wedstrijd laten komen denkt iedereen langs het veld die de jongens van de JO17-1 een warm hart toedragen. En dat is precies wat er gebeurd. De linkermiddenvelder jaagt goed door op de verdedigers van IFC, ontneemt ze de bal en rondt 1 op 1 met de keeper zeer beheerst af: 3-0. Direct hierna mag hij zijn welverdiende rust pakken en wordt het tweede officiële debuut in de competitie gemaakt door de middenvelder van de JO17-2 die de afgelopen tijd hard heeft gewerkt om de trainer te laten zien dat hij fit is en graag aan wil sluiten bij de JO17-1. De 3-0 wordt keurig uitgespeeld en Dongen komt niet meer in de problemen. Op naar volgende week wanneer Dongen JO17-1 haar derde wedstrijd mag gaan spelen uit bij RBC. Opnieuw wacht de jongens een zware taak….
Wordt wederom vervolgd…..