Dongens kwartiertje in Utrecht
zondag 30 september 2018 - 19:49

Niet eerder wist Dongen in Utrecht van Hercules te winnen. Ook vandaag leken de punten in de Domstad achter te blijven. Dankzij een miraculeus laatste kwartier sleepte Dongen toch de overwinning binnen en stijgt de ploeg naar een gedeelde 7e plek op de ranglijst.

Dongen begon goed aan de wedstrijd en had een veldoverwicht toen Hercules in de 10e minuut uit het niets op voorsprong kwam door een doelpunt van Steff van Rooijen. Hoewel Dongen het betere van het spel bleef houden, werd het voor rust geen enkele keer gevaarlijk.

In de tweede helft het zelfde beeld. Een inspiratieloos Dongen moest toezien hoe Walid Ould-Chiki de voorsprong verdubbelde en een nederlaag leek onvermijdelijk.

Tot trainer Kaiser ging wisselen. Glenn Kools kwam in het veld voor Daan Poelmans en Tom Kolkert verving Mart van Bree. Een kwartier voor tijd werd de aansluitingstreffer gemaakt. Een knappe voorzet van Jan Gerrits jr. werd fraai  binnengekopt door invaller Kolkert. En toen leek er weer wat hoop in de ploeg te komen. De terechte gelijkmaker kwam van Thomas Schilders, die na een goeie actie de bal langs doelman ten Kate schoof. De klok tikte door richting de 90 minuten, de Dongense aanhang leek zich te verzoenen met een gelijkspel, maar het was nog niet gedaan. Hercules kreeg een goede kans op de 3-2, miste en aan de andere kant was het opnieuw Tom Kolkert die een goeie aktie van invaller Anouar Moukouh keurig afrondde: 2-3. (filmpje van dit doelpunt én de ontlading is te vinden op de Facebookpagina van VV Dongen).

Vlak voor tijd maakte ook Thomas Schilders zijn tweede van de middag en stond de 2-4 eindstand op het bord.

Een matige wedstrijd maar een goed laatste kwartier zorgde ervoor dat Dongen met drie punten in de tas uit Utrecht kon vertrekken.

Volgende week ontvangt Dongen nummer 16 op de ranglijst Quick’20. Aanvang van de wedstrijd op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.