Het Middagje VV Dongen: te gast OJC Rosmalen
dinsdag 16 oktober 2018 - 16:04

1

VV Dongen begint het juiste ritme te vinden en met vijf overwinningen en drie nederlagen uit acht duels is de 6e plaats een uitstekende positie op de ranglijst. Slechts vier punten is het verschil met koploper Jong Volendam. Aanstaande zondag 21 oktober is het weer tijd voor een ouderwets Middagje VV Dongen als Provinciegenoot OJC Rosmalen op bezoek komt. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.

De volle buit uit de laatste drie duels is hopelijk een opmaat naar meer zeges. Echter de 3e Divisie is een competitie waarin veel ploegen van elkaar kunnen winnen of verliezen. Dat maakt deze ontmoetingen zo interessant, want buiten de echte ‘grote’ clubs als Jong Volendam, UNA, TEC en OFC doet het merendeel van de uitkomende teams weinig voor elkaar onder.

Zo viel de uitzege (2-3) tegen Westlandia wellicht gelukkig uit, maar zowel VV Dongen als Westlandia bleven spelen voor de winst. Nu viel het kwartje richting VV Dongen mede door fantastisch keeperwerk van nieuweling Wessel Sprangers (20). De keeper die Jordy Zielschot moet doen vergeten speelde een bere-wedstrijd en voorkwam drie zekere doelpunten.

Ook in aanvallend opzicht valt er veel te genieten. De pas twintigjarige Roshendly Saez (overgekomen van FC Tilburg) manifesteert zich op zowel de rechter- als de linkerkant van het veld. Indirect kreeg hij van Westlandia trainer Edwin Grunholz een compliment toen hij in een interview de talentvolle Tilburger de gevaarlijkste man aan VV Dongen-zijde noemde. En dat hij uitgerekend de winnende treffer in de 89e minuut binnenschoot was een beloning voor zijn harde werken.

Op het middenveld dwingt de vierentwintigjarige Thom Avontuur respect af door zijn onverzettelijkheid en immer aanwezige aanvalsdrift. De man die vorig seizoen nog met VV Rijen in de 2e klasse speelde past zich ogenschijnlijk moeiteloos aan in het team van Ruud Kaiser. Met snelle passing en goed overzicht lijkt hij de ideale schakel te zijn tussen verdediging en aanval.

In de verdediging is het genieten van de nieuwe linksback Oguzhan Kazanci (24). De vroegere jeugdspeler van NAC is een bikkelharde verdediger die je als aanvaller wel drie keer tegenkomt in één duel. Met zijn afgetrainde lichaam werkt hij zich door de wedstrijd heen zonder maar één moment zijn verdedigende taken uit het oog te verliezen. Maar in aanvallend opzicht laat hij zich zo nu en dan ook zien en valt zijn prachtige traptechniek op.

VV Dongen speelt fris en oogt fit. Genoeg redenen om weer eens een bezoek aan Sportpark de Biezen in te plannen. De streekderby met OJC Rosmalen begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom!!