Veteranen revancheren zich
zondag 21 oktober 2018 - 11:00

Overtuigende overwinning kamelen bij Molenschot.

Er was beterschap beloofd aan de nieuwe tassensponsor, na het dieptepunt van vorige week (0 – 3 verlies thuis tegen ONI). En daar is vervolg aan gegeven. De veteranen tappen uit een ander vaatje en de uitslag van de winstpartij is maar liefst 2 – 8.

Vandaag maar 13 voetballers beschikbaar, waarvan één doorgeschoven uit het veteranen talententeam. Zo’n aantal is een stuk eenvoudiger qua wisselbeleid voor coach Cees dan wanneer er 17 de kantine binnenstappen. Ad is er vandaag bij om het gebruik van de materialen in goede banen te leiden, en dat doet als vanouds. Op naar Molenschot, welke club het de afgelopen jaren Dongen meer dan lastig heeft gemaakt.

Een opstelling is zo gemaakt. Jan en Loek zijn als reserve aan de beurt. De wedstrijd kan beginnen. En, zoals gezegd, de veteranen tappen vandaag uit een ander vaatje. De achterhoede verdedigt gedisciplineerd. Joan houdt er iedereen bij de les. Het middenveld blijft goed in de posities. George ziet daar op toe. De voorhoede werkt hard, daar was geen aanjager voor nodig.

Vanuit die basis is Dongen beter dan Molenschot. Zeker nadat de wedstrijd vordert, maakt Dongen gretig gebruik van de ontstane ruimte. Doelpuntenmakers zijn Tijs (3x), Brett (2x), en Jeffrey, George, en Loek (ieder 1x). Maar het was vooral het kamelenkuddegedrag (in voetbaltaal: het collectief) dat deze overwinning bracht. Nu maar zien vol te houden. Volgende week naar DVVC.

JanB