Weer winst voor veteranen
zondag 28 oktober 2018 - 10:52

Kamelen leggen DVVC de wil op

Een makkelijke overwinning voor een ‘als eenheid voetballend’ Dongen team. De eindstand is 1 – 5.

In aanloop naar deze match was het niet zo eenvoudig. Er zijn op een laat moment nog afmeldingen, waardoor er wederom een beroep wordt gedaan op het kamelen belofte team. Fijn dat junior veteranen Paul en Christiaan zijn aangesloten. Op naar sportpark Dongekant, met een karavaan die vandaag vooral uit fietsende kamelen bestaat.

Met enige tegenzin zijn Wiljan en Jan reserve. Peter sluit hier wat later bij aan. Erwin is grensrechter. En verder zijn er veel Dongentoeschouwers langs de lijn. Ik tel er wel 18. Al onze senior veteranen (> 75 jaar) zijn er. De geblesseerde spelers zijn present. De teammanager van Dongen 1 is er (met hond). En ook de eigenaar van een schoenherstelbedrijf geeft acte de présence. Reden voor de hoffotogravin van DVVC om er een mooi plaatje van te maken. Ongetwijfeld binnenkort te zien op de DVVC site.

Dan de wedstrijd. Dongen speelt als eenheid en legt DVVC de wil op. De thuisclub wordt teruggedrongen op hun eigen helft. Er ontstaan kansen, maar in de afronding wil het eerst nog niet lukken. Het is Frank die dan na goed doorzetten DVVC keeper Paul verschalkt en de score opent. Hoewel DVVC nauwelijks tot aanvallen komt, weten ze er wel één tot de gelijkmaker te brengen. Onnodig, is de mening aan de zijlijn. Dongen voetbalt echter gedisciplineerd verder en wacht op de kansen die gaan ontstaan. Bij één van die situaties kan Jeffrey van grote afstand, over de voor zijn doel staande keeper heen schieten. Ruststand 1-2.

Met invaller Peter gaat de tweede helft verder bij waar we gebleven waren. Frank weet dan nog drie keer te scoren tegen zijn voormalige vereniging. Ondertussen is Wiljan ingevallen, maar die kan dit keer zijn momentje niet laten zien. Dat was ook niet nodig, want met een 1-5 eindstand is Dongen dik tevreden. Om die reden hebben we er na afloop één gedronken in het goed gevulde DVVC clubhuis.

JanB