Heet Middagje VV Dongen: te gast is ADO ‘20
dinsdag 30 oktober 2018 - 15:03

1

Zo blij als de spelers van VV Dongen waren na de nipte overwinning op OJC Rosmalen, zo zuur was het gevoel na het verlies tegen de oude ploeg van trainer Ruud Kaiser. Op bijna identieke wijze versloeg JVC de zwalkende Dongense ploeg zoals die een week eerder OJC aan de kant zette. Met nog 10 seconden te spelen verwoeste JVC – speler Alakman alle Dongense hoop op een puntje en schoot zijn team naar een verdiende 2-1 winst.

Voetbal blijft een bizarre en onvoorspelbare sport. Dat is maar goed ook anders zouden er geen toeschouwers meer komen. Maar het sportieve verval dat VV Dongen in één week tentoonspreidde gaf voldoende stof tot reflectie en discussie. Na vier overwinningen op rij moest VV Dongen in het stof bijten toen Alakman het team van Ruud Kaiser een dreun van jewelste uitdeelde. Zijn doelpunt was een ongekende beauty en deed denken aan het doelpunt van van Basten tijdens de finale van 1988. Het enige verschil was de snelheid van de bal. VV Dongen – keeper Wessel Sprangers heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord.

VV Dongen had bij winst kans om op de 2e plaats in het klassement te komen aangezien de concurrentie ook hier en daar punten verspeelde. Na het eclatante verlies zijn de Kanaries terug te vinden op 6e plaats. VV Dongen verloor op inzet, beleving, wilskracht en gebrek aan vorm. Als er enkele sterkhouders niet thuis geven is VV Dongen te ‘middelmatig’.

Zondag 4 november a.s. kan de lijn naar boven weer opnieuw worden ingezet. Tijdens het Middagje  VV Dongen komt ADO ’20 uit Heemskerk op bezoek. De Heemskerkse ploeg staat één plaats boven VV Dongen en heeft 1 punt meer. Vorig seizoen zorgeden beide teams voor twee spektakelstukken. Op Sportpark de Biezen ging VV Dongen met 1-4 ten onder en in Heemskerk werd het 3-6 voor VV Dongen na een achterstand van 3-0. ADO ’20 is een fysiek sterke ploeg met een krachtig verdedigingsduo. Aanvallend zijn ze erg bewegelijk en kunnen in een hoog tempo voetballen.

Hoe VV Dongen daarmee omgaat is de grote vraag, want na de bizar slechte wedstrijd tegen JVC Cuijk waarin nul kansen werden gecreëerd zullen de supporters van VV Dongen met smacht uitzien naar het strijdplan van trainer Ruud Kaiser.

Het Middagje VV Dongen begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom !