Veteranen verslaan Olympia’60
zondag 4 november 2018 - 17:51

1Kamelen winnen het Dongense onderonsje.

Wat een genot om tegen Olympia’60 te voetballen. Een fijne ploeg, veel bekenden, volop strijd, het gaat ergens om, vaak mooi (veteranen)voetbal en een echte derby sfeer. Voor de kamelen is het dan vandaag extra prettig als ook de wedstrijd nog met een 4 – 3 winst over de streep getrokken wordt.

Voetballen tegen de huidige koploper Olympia’60. De spanning zat er afgelopen week al in. Veel discussie, rumoer en een blessure op de donderdagtraining. Vervolgens gedoe met afmelden, aanmelden en toch weer afmelden van spelers. En zaterdagochtend, twee kamelen laten hun spieren masseren bij een voormalige Dongen 1 verzorger. Goed bezig, toch?

Dongen heeft 14 voetballers tot z’n beschikking en weet daarmee in de penalty reeks vier keer (80%) te scoren. Ook Eric legt er weer één, zoals wekelijks, onberispelijk in de hoek. Olympia Keeper Hans heeft het nakijken.

Dat heeft keeper Hans ook in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Dongen start enthousiast en overrompelt de tegenstander. Bij één van de aanvallen wordt Jeffrey net buiten de zestien onreglementair gestuit. Loek gaat achter de vrije trap staan en schiet strak in de vrije hoek. Even later is er een mooie combinatie waar Joan zijn van richting veranderde schot in het doel ziet vallen. Wat een luxe, een 2-0 voorsprong. Maar daarmee was het beste deel van de wedstrijd van Dongen al gespeeld. Vanaf dat moment is het gelijk opgaand, en dat blijkt ook uit een volgende tussenstand 2 – 2. Tot twee maal toe weet Olympia’60 op een eenvoudige wijze goalie Ed te verschalken. Gelukkig mag Loek voor rust nogmaals aanleggen voor een vrije trap. Dit keer geplaatst in de linkerbovenhoek, waardoor de rust aanvangt met een 3 – 2 voorsprong.

De tweede helft is wederom gelijk opgaand en spannend. Erwin heeft inmiddels Jeroen vervangen en even later komt ook Wiljan in de ploeg. Dat laat onverlet dat Olympia'60 gevaarlijk is en bijvoorbeeld in de persoon van Rob een klasse speler heeft. Via zijn impulsen is de ploeg dreigend en bij één van die aanvallen wordt de verdediging van Dongen opgereten en kan hun linksbuiten in vrije positie afdrukken 3-3.

Zo’n wedstrijd lijkt dan gespeeld, behalve als Wiljan nog even z’n momentje pakt. Dat doet ‘Flemming’ deze week en weet een terugkaatsende bal met z’n linkerpoot achter keeper Hans te schieten. Ontlading, zeker ook bij de vele toeschouwers die afgereisd zijn naar het C-veld. De kamelen trekken ‘m over de streep, 4-3 winst. Dat vraagt om een derde helft en de volle kantine is mede lang bevolkt door deze fijne tegenstander.

JanB