Sublieme wedstrijd veteranen
zondag 25 november 2018 - 12:48

1Kamelen spelen gelijk bij koploper SSC’55.

De doelpunten vallen in de tweede helft. In een bovenmatig goede wedstrijd wordt het dan 1-1. Elf kamelen voetballen gedisciplineerd en behalen een mooi resultaat tegen de lijstaanvoerder.

De spoeling is dun. Dertien voetballers zijn beschikbaar, en onder hen één pupil uit het talententeam (Ron) die zijn veteranendebuut maakt. Wim is vandaag grensrechter. Naast de tweekoppige staf (Cees en Jan) zijn er vandaag slechts twee Dongen supporters (Ad en Toon).

Nou hebben die thuisblijvers wat gemist. Want voor de kamelen is bij SSC’55 wederom het hoofdveld in gereedheid gebracht. Dat heeft forse afmetingen, maar ook in de veldbezetting van het Dongen spel zijn er grote afstanden. Voorwaartsen Frank en Jeffrey hebben vele en de juiste meters gemaakt.
De Dongenaren spelen subliem, werken hard, zorgen voor een goede bezetting van posities, maken mooie combinaties, verdedigen als Italianen en gluren op de mogelijkheden. Dat leidt in de eerste helft zelfs nog naar een bal op de paal.

Achterin stuurt Loek zijn verdedigers en stapt op de juiste momenten in. Peter, Erwin en Jeroen verdedigen hun directe tegenstander en moeten daar felle lijf op lijf gevechten voor uitvoeren. Want SSC55 heeft echt een goede en ruime selectie, met goede voetballers, en in het bijzonder qua aanvallers. Die hebben ongetwijfeld in het verleden op een ander niveau geacteerd.
Op het middenveld zorgen George, Ron, Joan en Rob voor een goede balans in verdedigende ondersteuning en aanvallende impulsen. Het is een genot om dat van de zijlijn te aanschouwen. Net na rust begint daar ook de route naar 0 -1. George loopt langs de zijlijn op een haast onmogelijke bal, houdt die gaaf binnen en speelt snel door op zwager Frank. Die staat in vrije schietpositie en laat zich die kans niet ontglippen. De bal draait met enige curve naar de linkerhoek, wat de SSC’55 keeper kansloos maakt.

Het kan niet uitblijven dat de thuisclub meer initiatief gaat nemen. Zo gezegd, zo gebeurd. De kamelen vechten als leeuwen en houden het doel vooralsnog schoon. Keeper Ed verricht enkele weergaloze reddingen. Het is dan nog een kwartier voetballen. Gaan we wisselen? Er zit dan wel voor 109 jaar aan reservespelers op de bank, maar het betreffen alleen Wiljan en Jan. De elf startende kamelen maken de wedstrijd af.
Ondertussen is er wel een domper. In één van de verdedigende acties meent de scheids dat in de 16 een aanvaller naar de grond getrokken is. Hij kan ‘m geven, en doet dat ook. Deze eerste echte grote kans weet SSC’55 te benutten. Een tegenvaller, maar met de 1 – 1 stand wordt de wedstrijd tot het einde uit gevoetbald. Een mooie en goede wedstrijd tegen een fijne tegenstander.

Na afloop is er veel rumoer in de kleedkamer. Enerzijds om de laatste wedstrijd adrenaline te verbruiken. Maar anderzijds wegens de uitreiking van het kleinood “Het kameeltje” aan Ron. Hij heeft zijn eerste cap gehaald bij de veteranen, een eerste stap om door te groeien naar een volwaardig lid van ons bijzondere generatieclubje.

JanB.