Veteranen overwinteren goed
zondag 20 januari 2019 - 17:02

1Kamelen winnen met 0 - 4 bij NEO’25

Een overtuigende overwinning van de kamelen. Een meer dan verdiende winstpartij ‘UIT’ tegen directe concurrent NEO’25.

De thuisploeg wilde graag voetballen op deze winterse zaterdag. Waar andere verenigingen wat makkelijk het bord ‘afgelast’ ophangen, doet NEO’25 het maximale om te kunnen spelen. Er is om 9.43 uur, 10.34 uur, 11.26 uur, 11.38 uur en 13.13 uur contact tussen de clubs. De zon doet inmiddels zijn werk en het laatste contact geeft het verlossende woord dat de wedstrijd gespeeld kan worden. Nog wel op het hoofdveld van Sportpark ‘De Gaard’. En, wat bij aankomst blijkt, een voortreffelijk bespeelbaar veld is.

Voor deze wedstrijddag hebben we 14 voetballers. Daarnaast is er onze coach, een veteranen-bestuurslid en 2 supporters. JP is vandaag grensrechter en sluit in Sprang bij de groep aan. Een opstelling is snel gemaakt en de reserves bestaan uit de 50 plussers.

Dan het veld op en aan de bak tegen NEO’25. Het is de regerend kampioen. Thuis hebben we er goed tegen gespeeld, maar met 3-1 verloren. De afgelopen seizoenen ook alleen verliespartijen. Een ommekeer is welkom en daar wordt vanaf het begin hard aan gewerkt. Dat resulteert na 10 minuten in de 0 – 1 door Jeffrey, nadat het schot van Frank door hun keeper niet goed verwerkt wordt. 10 Minuten later is het weer raak. Dit keer een voorzet van Jeffrey vanaf links op de achterlijn, welke Brett op de doellijn binnenloopt.
NEO’25 komt niet in de wedstrijd, en Dongen laat dat ook niet gebeuren. De kamelen laten de bal het werk doen, ze winnen het gros van de duels, veroveren snel de bal, en er is altijd een vrije man aanspeelbaar. Simpel voetballen is mooi om te zien en kan ooh zo effectief zijn.
Er zijn verschillende mooie aanvallen, maar de inzetten van Erwin en Frank missen dan doel. Voor rust valt echter wel een derde treffer. Chrittien stoomt vanaf het rechtermiddenveld op en kan diagonaal Rob bereiken, die feilloos binnenschiet.

In de rust wordt Chrittien vervangen door Peter. Al snel in de tweede helft perst ie er een aantal gave voorzetten uit. Ze worden niet afgemaakt. Zo zijn er enkele situaties meer waarbij de trekker niet overgehaald wordt. Jeffrey komt alleen op de keeper af maar raakt de paal. En Frank schiet hard op de keeper zijn vuisten.
Frank is moegestreden en wordt vervangen door Wiljan. Zou ie vandaag weer z’n momentje hebben? En jawel hoor, hij kluts de bal door, tegen en rondom een tegenstander en weet de vrije Brett in de zestien aan te spelen. Brett bedenkt zich dan niet en schiet keihard via een carambole van lat en paal in het doel. Eindstand 0 – 4.

JanB