Veteranen winnen van RFC
zondag 3 februari 2019 - 09:53

Kamelen nemen drie punten mee uit Raamsdonksveer.

Bijna een copy van de wedstrijd van vorig jaar. De kamelen komen bij RFC op een 0 – 3 voorsprong, maar laten de thuisploeg terug in de wedstrijd komen tot 2 – 3. Ook dit keer herpakken de Dongenaren zich en weten de wedstrijd winnend af te sluiten, eindstand 2 – 4.

Bij het ochtendgloren deze zaterdag staan 15 namen op het spelerslijstje. Om 9 uur valt er één af en hebben we er nog 14. Na een tweede afmelding om 10 uur nog 13. En na een telefoontje om 12 uur nog maar 12. Gelukkig bevestigt invalkracht Christiaan om 13 uur dat ie mee kan doen en zitten we weer op 13. Om 14 uur meldt Marcel zich na een lange afwezigheid met voetbaltas in de kantine, en is het aantal weer 14. Kunt u het nog volgen?

Op naar Raamsdonksveer, omkleden in kleedkamer 18, opstelling vrijgeven, grensrechter aanwijzen, handen schudden met een aantal oud Dongen voetballers in RFC dienst, penalty’s nemen, minuut stilte in acht nemen in verband met het overlijden van een RFC-erelid en op deze regenachtige dag voetballen op een goed bespeelbaar veld.

De kamelen spelen deze wedstrijd echter niet bijster fraai. Niet zoals de afgelopen weken. Het is stroef. Veel slechte passes. Te veel vrijstaande tegenstanders. Moeilijke oplossingen. Maar Frank en Jeffrey weten wel te scoren, wat toch makkelijk een 0 – 2 ruststand oplevert. Brett en wederom Frank scoren ook in de tweede helft. Met de tussentijdse doelpunten van RFC maakt dat de eindstand van 2 – 4.

JanB