Zwaar gehavend VV Dongen verliest weer
dinsdag 5 februari 2019 - 14:40

GOES met 3-1 te sterk

De gelederen binnen VV Dongen beginnen zich zorgen te maken over de toekomst. Na de met 3-1 verloren wedstrijd tegen GOES kreeg de ploeg van Kaiser weer een dreun te verwerken, want routinier Giovanni Henskens blesseerde zichzelf en kon de tweede helft niet meer spelen. Aanvoerder Mitch van der Stappen had zich al afgemeld vanwege een migraine aanval. En zo loopt de ziekenboeg alleen maar voller en voller.

Door Frank van Heteren

Over de wedstrijd valt niet meer te vertellen dan dat GOES profiteerde van de grote problemen waartegen VV Dongen aankijkt. Met een geïmproviseerde verdediging trachtten de Geel blauwen zo goed en zo kwaad het Zeeuwse onheil te keren. VV Dongen kwam na een achterstand nog terug naar 1-1 maar de daaropvolgende fases kwam het er niet meer aan te pas. Dat GOES met 3-1 won was niet zozeer een verrassing aangezien de Zeeuwse ploeg er alles aan deed om de eerste overwinning van 2019 bij te schrijven.

VV Dongen zal daar nog even op moeten wachten want de ziekenboeg is zo vol dat je er bijna een team van kan maken. “Ik had in de tweede helft alleen maar Oguzhan Kazanci als echte verdediger. Drama dit!” Trainer Ruud Kaiser kamp al het hele seizoen met het gegeven dat de selectie vooral in verdedigend opzicht in de aantallen tekort komt. “We moeten blij zijn met de punten die we nu hebben.’ Aldus de geblesseerde Henskens. Vorig seizoen werd hij nog geopereerd aan zijn voet, maar afgelopen zondag kreeg hij zoals hij dat noemt “twee ketsers op de wreef waaraan ik vorig jaar geholpen ben en ik had er veel last van.” Hij voegt eraan toe dat hij hoopt dat de blessuregolf snel verdwijnt zodat de benodigde punten kunnen worden behaald

Want VV Dongen leeft op dit moment in een andere dimensie. Waar vorige seizoenen in de subtop werd meegestreden om periodetitels e.d. is de realiteit dat er nu gekeken moet worden naar onderen. “Inderdaad.” Henskens is reëel als hij zegt dat hij hoopt dat er snel een paar punten bijkomen: “Want des te langer dat op zich laat wachten…..komen de anderen dichterbij.”

Na het verlies bij GOES is VV Dongen op de ranglijst teruggezakt naar de 9e plaats en ontmoet zondag Blauw-Geel ’38 op Sportpark de Biezen. Deze ploeg staat op twee punten achterstand en kan bij een overwinning over VV Dongen heengaan. De te belangrijker voor de toeschouwers om als één man achter de gehavende ploeg te gaan staan, want juist in deze tijden is uw support keihard nodig!! Aanvang is LET OP 14.00 uur