JO11-1 naar vierde ronde bekerstrijd
zaterdag 9 februari 2019 - 18:52

1Op zaterdag 2 februari stond de derde ronde wedstrijd van de bekercompetitie op het programma van ons JO11-1 team tegen RBC in Roosendaal. In het eens zo drukbezochte stadion van RBC waar Henk Vos zijn indrukwekkende betaald voetbalcarrière begon waarin hij ondermeer enkele jaren de makkelijk scorende en karaktervolle spits was van Feyenoord. Een stadion met een rijke historie dus. In dit stadion mochten onze spelers in een echte line-up het veld op, onder het genot van het door het stadion galmende clublied van RBC, best wel indrukwekkend voor onze 10-jarige spelers. Maar sowieso een levenservaring om niet snel te vergeten.

RBC begon de wedstrijd fel en voortvarend en al snel kwamen ze met een echt zondagsschot vanaf lange afstand in de kruising op voorsprong. Dongen voerde daarna de boventoon op het veld, maar het ontbrak aan geluk en finesse bij de afwerking. Wat een kansen kregen we! Achterin had Dongen het prima op orde, RBC kreeg geen scoringsrijpe kansen meer. We gingen zodoende de rust in met een 0-1 achterstand op het scorebord. Maar met vertrouwen dat het goed zou komen.

Een tactische omzetting in het Dongen team leverde na rust meer druk naar voren op. Binnen afzienbare tijd stond er 1-1 op het scorebord. Met deze stand werden er weer enkele positiewisselingen in ons team doorgevoerd, waarna ons spel nog sterker en feller werd. Met een prachtig doelpunt kwam Dongen volledig terecht op voorsprong. De vreugde van deze voorsprong gaf ons team vleugels en binnen de kortste keren werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 1-4. RBC werd in het laatste kwartier compleet weggespeeld en een welverdiende overwinning bracht ons JO11-1 team naar de vierde ronde van de bekercompetitie. Een geweldig resultaat!

De volgende bekerwedstrijd zal op zaterdag 23 februari om 10.30 uur op ons sportpark plaatsvinden tegen TSC uit Oosterhout. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en iedereen is hiermee uitgenodigd om ons team te komen aanmoedigen. Graag tot dan!