Veel publiek bij overwinning veteranen op DVVC
zondag 17 februari 2019 - 16:15

1Ruime overwinning kamelen voorafgaand aan Stampottenfestijn.

Leuke wedstrijden altijd, tegen DVVC. Ons kent ons. Veel toeschouwers. Van ons en van hun. Meerdere kamelen die in het verleden het Concordia shirt hebben gedragen. Een Dongens onderonsje.
De dorps/stadsgenoten van “Dongekant” moeten echter hun meerdere erkennen in de bewoners van “De Biezen”. De eindstand is 5 - 1. Na afloop is het goed stamppot eten.

Een overvloed aan kamelenvoetballers, maar liefst 17 spelers zouden zich in het geelblauw kunnen hijsen. In goed overleg hebben dat er maar 14 gedaan. Dan is de puzzel voor coach Cees om een opstelling te maken al weer wat simpeler.

Over de wedstrijd zelf is eigenlijk niet zo veel te vertellen. Daar is geen blocnote, of zelfs de achterkant van een sigarendoosje, voor nodig. Voor een groot deel een matige vertoning.
De Kamelen hebben een slechte start van de wedstrijd. Toch is het bij rust 2 - 0 Dongen. Brett heeft dan de buitenspelval omzeilt en schiet strak binnen. En wat later maakt Brett zijn tweede, als Loek met een dieptepass hem alleen op de keeper afstuurt.

In de rust twee wissels en aan het einde van de wedstrijd nog één. De tweede helft is wederom niet echt aantrekkelijk. Zonde voor het in grote getale opgekomen VV Dongen en DVVC publiek.
Er zijn nog wel doelpunten te aanschouwen. Eerst komt DVVC terug tot 2 - 1, nadat een te korte terugspeelbal wordt binnengetikt. Dan een moeilijk in te schatten overtreding die tot een penalty voor Dongen leidt. Erwin had de donderdag-penalty-toets gewonnen en schiet ook nu onberispelijk binnen. Daarna maakt Frank er 4 - 1 van, na alleen op de keeper zijn afgekomen. Jeffrey bepaalt de eindstand, ook door alleen op de DVVC sluitpost af te rennen en hem te verschalken.

Drie punten en dan is het goed eten. De kamelen eten gretig van het stampottenbuffet. Dank aan het evenemententeam. Van buurvereniging DVVC zijn er ook een aantal diner-aanmeldingen. Mede daardoor is het nog enkele uurtjes bijzonder gezellig in het clubhuis.

JanB.