VV Dongen toont veerkracht in Den Haag tegen Quick
dinsdag 19 februari 2019 - 14:40

1

Weer gelijkspel na 2-0 achterstand

Voor de tweede keer in een week tijd wist VV Dongen een achterstand van 2-0 om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. Tegen Blauw Geel 38 was keeper Wessel Sprangers het goudhaantje, in Den Haag schoot Glenn Kools ver in de blessuretijd VV Dongen naar een gewonnen punt. “Wie schiet is koning!” was het korte commentaar van de doelpuntenmaker.

Door Frank van Heteren

Na de winterstop was het kommer en kwel op Sportpark de Biezen. Vier nederlagen deden geen goed aan het zelfvertrouwen van de spelers en staf. Blessures, vormverlies en allerlei andere randzaken resulteerden in een vrije val op de ranglijst. Het gelijke spel van vorige week tegen Blauw Geel zou alles kunnen omdraaien, maar in Den Haag bij Quick ging het al snel weer fout.

In een eerste helft, waar Quick voetballend de overhand had, liet VV Dongen zich uit een corner verrassen. Op het half uur schoot Bouyaouzan een corner vanaf links rechtstreeks binnen en nog geen 14 minuten later kreeg Quick een penalty na hands van linksback Kazanci. Zo keken de Dongenaren bij rust tegen een 2-0 achterstand aan.

“Tijdens de rust hebben we zaken tactisch veranderd. We kwamen telkens een mannetje tekort op het middenveld en ik stelde voor dat ik zou gaan doordekken op hun komende man” Verdediger Giovanni Henskens zag zijn team te weinig druk naar voren zetten, waardoor Quick het voetballend erg gemakkelijk gemaakt werd. Ook Remon Koenen analyseerde de eerste helft. “Ja, de eerste helft hebben we eigenlijk te afwachtend gespeeld en hen teveel aan de bal gelaten. Ze rouleerden veel op het middenveld en creëerden ook nog eens een extra man, waardoor we achter de bal aanliepen. Ondanks dat gaven we niet heel veel weg maar scoren ze uit een gelukkig ingedraaide corner en een makkelijk gegeven penalty.”

Trainer Ruud Kaiser vond zijn ploeg in de tweede helft de betere ploeg. “In  de samenvatting van Omroep West (op You tube Quick Dongen intypen red.) zie je niet het hele verhaal van de tweede helft. We kregen wel vijf / zes opgelegde kansen, maar verzuimden ze om ze te maken. Dat was echt zonde! Gelukkig kon ik weer beschikken over Shendly Saez, Jan Gerrits en Thomas Schilders.” Kaiser startte niet met het drietal in de basis, maar bracht ze zo rond een uur spelen. “Ja, want als ik dat wel doe dan kan ik ze na 70 minuten bij de vuilnisbak neerzetten. Maar je zag wel dat als we met onze ideale basiself spelen we er alleen maar sterker op worden.”

Remon Koenen vervolgt zijn analyse over de tweede helft.” We hadden dus besloten om in de tweede helft volop druk te gaan geven en zo nodig één op één te gaan spelen. Eigenlijk hebben we de gehele tweede helft druk op hun goal gegeven en veel kansen gecreëerd, alleen de afwerking liet te wensen over.”

Het duel leek daarom af te steven op een overwinning voor Quick. Quick- trainer Paul van der Zwaan had zich groen en geel geërgerd aan zijn team. “Quick onwaardig. Misschien wel nonchalance of arrogantie, maar dit mag je natuurlijk nooit weggeven. We zijn echter niet in paniek, want onze reeks is nog steeds heel mooi!”

Koenen gaat verder en zeg: “Uiteindelijk maak ik rond de 90e minuut de 2-1 en dan haal je de wedstrijd tegen Blauw Geel nog even terug in je hoofd. Je weet dat de bal met een beetje geluk goed kan vallen.” In de blessuretijd gebeurt er van alles. Zo ging Saez enorm in de fout wanneer hij vond dat het allemaal te lang duurde dat VV Dongen de bal kon veroveren en schopte een tegenstander voor de ogen van arbiter van der Werff. Rood was zijn deel. “Ja en dan denk je dat het helemaal over is en dat hij wel snel zal gaan affluiten, maar tot ons groot geluk telt hij de verloren tijd rondom de rode kaart erbij.”

Ruud Kaiser zag zijn tiental nog een keer volop gas geven. “We kregen een corner van waaruit weer een corner kwam. Keeper Wessel Sprangers was de bliksemafleider en dirigeerde zijn hele team naar de eerste paal. Quick was in verwarring en focuste zich op de lange keeper en vergat ondanks het overtal iedereen af te dekken. Remon Koenen zag op de rand van het zestienmetergebied Glenn Kools helemaal vrij staan en i.p.v. de bal voor de goal te gooien speelde hij de ongedekte Kools aan. Met een verwoestende uithaal schoot hij in de 97e minuut de verdiende gelijkmaker binnen.” Koenen naderhand: “Punt zeer terecht!”

Trainer Kaiser: “Nu ons focussen op EVV die we zondag in Dongen ontvangen. Een 6-punten duel want bij winst sla je weer een gat t.o.v. de onderkant. Gelukkig hebben we weer wat meer mogelijkheden en ogen we conditioneel fit.” Voorzitter Angela Jansens wilde ook wel wat zeggen: “De tweede helft geeft vertrouwen voor de komende weken (als iedereen nu fit blijft). Wel trainen op kansen afwerken!”

Aanstaande zondag 24 februari op Sportpark de Biezen één van de cruciale duels. VV Dongen ontvangt het Limburgse EVV. Aanvang ..LET OP  14.00 uur