Het Middagje VV Dongen – EVV
donderdag 21 februari 2019 - 18:20

Voorbeschouwing VV Dongen – EVV

Als de weersvoorspellingen kloppen dan is het zondag heerlijk weer. Een perfect moment om Sportpark de Biezen met een dikke glimlach te bezoeken. Er wordt gevoetbald. EVV uit Echt is de tegenstander en er wordt na de wedstrijd een voorsprong genomen op het aankomende Carnaval. Maar om 14.00 uur is het de aanvang van een cruciale wedstrijd, een zogenaamd 6-punten duel. En alleen daarom is uw aanwezigheid zo enorm belangrijk.

Door Frank van Heteren

Na twee meeslepende gelijkspelen en de daarvoor geleden nederlagen is VV Dongen in het zicht gekomen van de ploegen die rondom de nacompetitie-  degradatiestreep voetballen. Het is lang gelden dat we onszelf moesten druk maken om zo’n positie, maar helaas is het niet anders.

VV Dongen kan gelukkig weer beschikken over een aantal jongens die langere tijd geblesseerd zijn geweest. Dat maakt het voor Ruud Kaiser wat makkelijker om een goed speelplan uit te stippelen. De tweede helft tegen Quick was daar een voorbeeld van en geeft hoop voor de toekomst. Maar zoals we de laatste weken wel vaker hebben opgemerkt: Niets is zeker in voetbal.

Laten we ervan uitgaan dat de grootste ellende voorbij is zodat we ons kunnen gaan opmaken voor interessante ontmoetingen, te beginnen met het aankomende duel tegen EVV.

De ploeg uit Limburg staat op de 15e plaats en uit 21 duels hebben ze 24 punten weten te verzamelen. VV Dongen is samen met Blauw Geel ’38 de ploeg die al 22 wedstrijden heeft gespeeld (de rest allemaal minder) en daarin werden 29 punten behaald. De huidige 9e plaats is echter virtueel, want GOES, dat op de 10e plek bivakkeert, heeft twee punten minder maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. JVC en HSC 21, respectievelijk 12e en 13e, hebben allebei 26 punten maar hebben beiden ook één duel tegoed t.o.v. VV Dongen. Het staat dus kort op elkaar en daarom is het aankomende treffen zo enorm belangrijk, want als je wint sla je een flink gat met de onderkant.

Zoals gezegd kan Ruud Kaiser over wat meer fitte jongens beschikken. “En ik vind dat we conditioneel sterker zijn geworden dan dat we waren net na de winterstop.” Dat klinkt positief en dat mag ook wel na de depressieve periode die we net na Oud en Nieuw hebben moeten meemaken.

EVV won op eigen bodem met 2-0 van VV Dongen. Volgens velen hadden we daar niet hoeven te verliezen, maar door het gebrek aan beleving en inzet was het voor EVV een makkie om over de dorpsgenoten heen te lopen. Dat vraagt natuurlijk om een sportieve revanche.

Bij EVV is het dit seizoen ook wat wisselvallig. Vorige week verspeelden de Echtenaren een 2-0 voor sprong tegen HCS ’21 en de week daarvoor wonnen ze verrassend met 0-1 bij het 4e geplaatste OSS 20. ‘Man of the Match’ destijds was Jordi Beelen die de winnende treffer al in de 24e minuut produceerde.

Alles opgeteld en de behoorlijk belangrijke belangen rondom het aanstaande duel mogen we ervan uitgaan dat het een spannend Middagje VV Dongen gaat worden. Of het Carnavalsbier een extra goed smaakje zal hebben om 16.00 uur is helemaal afhankelijk van het resultaat.

Zorg dat u erbij bent, want VV Dongen oogt op de weg terug en met uw steun zal het extra tandje dat in zo’n wedstijd wordt gevraagd zeker bijgezet worden. Aanvang is LET OP !!.....14.00 uur