Keeper redt punten voor veteranen
zondag 24 februari 2019 - 13:20

1Minimale winst van kamelen op OVV’67.

Het was aan de keeper te danken. Vlak voor tijd stopt ie op fabelachtige wijze een penalty. Daardoor trekken de kamelen de wedstrijd over de streep. De eindstand is 1 - 0. De punten zijn binnen, waarmee eigenlijk alles gezegd is.

Het is een zonnige dag, fijn voetbalweer. Zeventien kamelen zijn vandaag present. Veel reserves dus, in de wedstrijd tegen OVV’67. Een team waarvan in de heenwedstrijd ruim is gewonnen. Wat zit er vandaag in het vat?

De veteranen uit Oosteind hebben deze aflevering een ander team. Ook zij brengen een ruime selectie op de been en hebben daarbinnen een aantal goede voetballers. De eerste minuten zijn dan ook voor de bezoekers. Daarna komt Dongen wat meer in het spel en al snel maakt Frank via een afstandsschot de openingsgoal. Het spel golft vervolgens op en neer en beide teams hebben beperkt gelegenheid om de score op te hogen.

Dat gaat in de tweede helft verder. Het voetbal van Dongen wordt minder en OVV’67 zet nog maar eens aan. In de laatste minuten van de wedstrijd leidt een overtreding in het 16 meter gebied tot een terechte strafschop. “Daar gaan we alsnog”, denkt iedereen. Maar goalie Ed is tot veel in staat. Met een katachtige duik stopt ie het lage schot in de voor hem rechterhoek. Echt fabuleus. Na de opvolgende korte scrimmage kan Dongen de bal wegwerken en is de wedstrijd afgelopen. Ed is unaniem uitgeroepen tot man of the match.

We trekken ‘m vandaag over de streep. De volgende keer zullen de Dongen-vets uit een ander vaatje moeten tappen. Volgende week eerst carnaval.

JanB.