VV Dongen aangeschoten wild
maandag 25 februari 2019 - 13:46

Verlies tegen concurrent EVV

Alles leek te kloppen. Mooi weer, een uitdagende tegenstander en een feestje na de wedstrijd. Alles bleek heel anders toen arbiter Kaper rond vier uur  affloot voor het eindsignaal. VV Dongen liep tegen de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden aan en nadert de onderkant van de ranglijst met rasse schreden.

Door Frank van Heteren

Vooraf was het belang van de strijd tegen EVV voelbaar binnen de selectie van VV Dongen. Wanneer er gewonnen zou worden tegen de Limburgers dan zou het gat met de onderkant van de ranglijst meer lucht verschaffen. Een zogenaamd 6-punten duel.

Trainer Kaiser moest echter weer een tegenslag verwerken, omdat zijn centrale verdediger en tevens leider van het team, Giovanni Henskens moest afzeggen wegens  longontsteking. Een flinke aderlating voor Kaiser en zijn zwalkende ploeg.

Kaiser had zijn team sterk aanvallende en tactische opdrachten meegegeven. Vroeg druk zetten en proberen om een man meer te creëren op het middenveld. Die tactiek eiste wel een hoop arbeid, maar gezien het belang van de wedstrijd was hij daar niet zo bang voor.

Hoe bedrogen kwam hij uit bij het zien van de eerste vijf minuten. Het was niet VV Dongen dat het spel domineerde het was EVV die met man en macht de slapende spelers van VV Dongen opjaagden. De Limburgers kwamen duidelijk om te winnen en VV Dongen was totaal verrast door de passie en inzet waarmee EVV VV Dongen aanpakte. Ondanks dat EVV met slechts twee spitsen voetbalde was het de verdediging van VV Dongen dat bij elke aanval in paniek raakte.

In de 9e minuut sloeg het aangekondigde noodlot toe. Een vrije trap aan de rechterkant van EVV was urenlang onderweg en leek gemakkelijk te verdedigen. Althans dat leek zo want als een duveltje uit een doosje verscheen Rick Geenen in het strafschopgebied en kopte ongehinderd de 0-1 binnen.

VV Dongen had niet het vermogen om dezelfde strijdlust als EVV op de mat te leggen. Zowat ieder duel werd door een EVV-er gewonnen. De Limburgers hielpen elkaar voortdurend en waren hoorbaar in de coaching. Bij VV Dongen bleef het oorverdovend stil, zowel op het veld als langs de kant. De enige kansjes die VV Dongen wist te krijgen kwamen uit een paar corners. Zo schoot Thom Avontuur een vrije bal richting de kantine i.p.v. op het doel en kopte Thomas Schilders in de handen van de soeverein keepende Michel Vercruysse.

De donderspeech tijdens de rust had geen effect op het vervolg van de wedstrijd. Een te harde voorzet werd in de 63e minuut gemist door Schilders en verder dan een schwalbe door Kools en een paar gele kaarten kwam VV Dongen niet. EVV groef zich rustig in en zag dat de tegenstander niets meer kon uithalen. Het eindsignaal kwam voor de meeste supporters dan ook als geroepen.

VV Dongen zakt af naar de 11e plaats en speelt op 10 maart de uitwedstrijd tegen ADO ‘20