Vets winnen dit keer wel van ONI
maandag 11 maart 2019 - 18:22

1Kamelen verslaan ONI in lastige wedstrijd.

De weersomstandigheden zijn belabberd. Veel wind met een enkele regen- en hagelbui. Het ’s Gravenmoerse veld is zwaar maar wel bespeelbaar. Geen omstandigheden waar kamelen naar uitkijken. Het is geen goede wedstrijd, wel een spannende. Dongen mag na afloop met de 1-2 einduitslag, de 3 punten aan haar totaal toevoegen.

Het is de zaterdag na carnaval. Marcel is daar geblesseerd geraakt. PeterPe is nog skiën. Ed is naar zijn kamelen-vrienden in Egypte. Marco moet werken. De spelers-spoeling is dun. Dan maar een invalkracht oproepen. Het is Roel die vanuit het veteranen talententeam zijn debuut maakt in veteranen 1. Na afloop ontvangt ie natuurlijk voor die eerste cap ‘het kameeltje’.

De thuiswedstrijd tegen ONI is verloren. De kamelen willen iets recht zetten. Met de wind mee is Dongen de eerste helft wat meer in balbezit. Er ontstaan ook kansen. PeterPij toont via enkele schitterende afstandsschoten een niet eerder gebruikt talent. De keeper van ONI rammelt er vooralsnog alles uit, met gebruik van hoofd, schouders, knie en teen. Dan George, hij omzeilt listig de buitenspelval en stoomt naar de achterlijn. Hij zet voor op Brett, die het eerst nog wat spannend maakt, maar vervolgens lekker scoort. Niet veel later heeft Brett nogmaals de wind mee en mag de 0-2 aantekenen.
Het loopt volgens plan zou je denken. Maar ONI is een tegenstander die altijd weer terug in de wedstrijd komt. Zo ook vandaag. Na een slechte veldbezetting aan Dongenzijde weten ze de ruimte te benutten en de 1-2 te maken. Dan is het, hoewel 5 minuten te vroeg, rust en gaan we thee drinken.

Wind tegen. Maar dat heeft ook z’n voordelen. En in die tweede helft hebben de kamelen meerdere kansen. Jeffrey, Brett, Roel en Frank kunnen echter de trekker niet overhalen. Het blijft dus spannend. Zeker als door een vermeende handsbal de bal ‘op de stip’ wordt gelegd. ONI weet dit buitenkansje niet te verzilveren. Dongen heeft namelijk ook een goede goalie. Het is Rob die met buitenaardse krachten de pingel naast het doel kijkt. Het blijft 1-2.

Er zijn wat pijntje, er is wat emotie, er zijn wat wissels, er is wat spanning, maar Dongen en zijn supporters sluiten de wedstrijd met winst af. Naast de drie punten neemt JanO nog een schaal mee naar huis.

JanB