Overtuigende overwinning VV Dongen in Heemskerk
maandag 11 maart 2019 - 15:26

1

“Nu moeten we doorzetten!”

Na vijf nederlagen, twee gelijkspelen en een hoop onzekerheid heeft VV Dongen in de achtste wedstrijd van 2019 haar eerste overwinning geboekt. Het Heemskerkse ADO 20 bleek andermaal de ideale opponent, want net als vorig seizoen pakten de mannen van Ruud Kaiser de volle buit bij ADO 20. Vorig jaar werd het ‘Sprookje van Heemskerk’ geschreven toen VV Dongen een 3-0 achterstand omzette in een 3-6 winst. Afgelopen zondag werd ‘De Ommekeer in Heemskerk’ geschreven door de 1-2 zege.

Door Frank van Heteren / © Foto Ron Piche

“Een volledig verdiende overwinning” Trainer Ruud Kaiser was een blij man, want hij zag zijn ploeg met overtuiging ADO 20 aanpakken. “Vandaag heb ik het VV Dongen van voor de winterstop gezien. Inzet en collectiviteit waren voor mij de cruciale factoren voor deze mooie winst.” Opluchting was er ook binnen de Dongense gelederen. “Ja, als we deze hadden verloren komt de degradatiestreep wel heel dicht bij.” Jam Gerrits die centraal achterin de geschorste Mitchell van der Stappen verving zag zijn teamgenoten goed starten en namen meteen het initiatief. “Voor de wedstrijd was de trainer kort in zijn boodschap en zei ons dat we onszelf moesten beseffen waar het nu om ging en ik denk dat dat besef goed was terug te zien in het veld.”

Gerrits was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Een goed opgebouwde aanval resulteerde in een vrije loop van Thomas Schilders op de keeper van ADO 20. Tijdens de een-op-een situatie werd hij gehinderd en de arbiter legde de bal op de stip. “Ik schoot hem lekker binnen!” aldus Gerrits die dit seizoen is gebombardeerd tot penatykiller. Hij scoorde zijn derde treffer, waarvan twee uit een pingel.

VV Dongen domineerde op het middenveld en Remon Koenen was als vanouds onnavolgbaar op de rechterkant. “We kregen genoeg kansen, maar Thomas (Schilders red.) had deze dag een beetje pech in de afronding. Tijdens de rust heb ik gezegd dat we eerst zouden kijken wat de tegenstander zou gaan doen alvorens we eventuele omzettingen zouden doen.” Kaiser zag ADO 20 net na rust een kans krijgen maar daarna nam VV Dongen het initiatief weer over.

“We kregen enorm veel ruimte aan de buitenkanten, ze stonden helemaal open en daarvan hadden we meer moeten profiteren” Giovanni Henskens aan het woord. De centrale verdediger was op tijd hersteld van een longontsteking waardoor Kaiser een geluk bij een ongeluk had na de schorsing van van der Stappen. “Antibiotica en vijf dagen Oeteldonk doen wonderen!” Henskens gaat verder: “We kregen best wel veel kansen op de 0-2, maar helaas gingen ze er niet in waardoor zij in de wedstrijd bleven.” Kaiser vult aan: “Maar over het algemeen waren ze net iets te slordig om het ons moeilijk te maken. Ook bij hun zeiden ze na de wedstrijd dat we verdiend hadden gewonnen.”

De langverwachte 0-2 viel op een mooi moment. Glenn Kools wist met een loopactie te penetreren in de verdediging van ADO 20 en zag in een split second Remon Koenen in zij n ooghoeken. De steekpass op de diagonaal rennende Koenen was perfect en de rechtsbuiten wist met een slimme beweging de keeper van ADO 20 te omspelen en kon de bal simpel intikken.

“Dat gebeurde in de 84e minuut en dan heb je nog een enorme kans op de 0-3, omdat zij begonnen te pompen. Daardoor kwamen er veel ruimtes bij onze twee overgebleven spitsen. Helaas gaat hij er dan niet in en krijg je door een communicatiefout de 1-2 om je oren. Het was in de 93e minuut en dan weet je niet hoeveel tijd de arbiter er nog bij zal trekken.” aldus de winnende coach.

Het billenknijpen duurde voor VV Dongen gelukkig niet lang want kort na de aansluitingstreffer blies scheidsrechter Lars van Leeuwen af en konden de eerste drie punten van 2019 worden bijgeschreven. “Heel belangrijk want in deze competitie kan bijna iedereen van elkaar winnen en we moeten vanaf nu elke week een finale spelen.” Giovanni Henskens en Jan Gerrits waren beiden eensgezind in het komende doel: “Nu moeten we doorzetten!”

De eerste van deze finales is op zondag 17 maart. Dan ontvangt VV Dongen op Sportpark de Biezen JVC Cuijk, aanvang is om 14.30 uur.