VV Dongen wint van laagvlieger OJC Rosmalen
dinsdag 26 maart 2019 - 12:24

1

Ietje meer lucht maar het blijft spannend

Afgelopen zaterdagavond was in Rosmalen de wedstrijd tussen VV Dongen en OJC het strijdtoneel. De Dongenaren konden als de verdiende winnaars met een 2-0 overwinning van het veld aflopen, waarmee ze een beetje afstand namen van de onderste plaatsen. Toch is de afstand met de nacompetitieplaats (15) maar 8 punten. EVV staat daar en vergaarde 28 punten, maar heeft t.o.v. VV Dongen twee wedstrijden minder gespeeld. VV Dongen staat nu op een 10e plaats met 35 punten. De spanning is dus nog steeds erg groot. Aanstaande zondag komt één van de titelkandidaten op bezoek op Sportpark de Biezen. UNA en VV Dongen trappen om 14.30 uur af.

Door Frank van Heteren

OJC Rosmalen startte met een gehavend team. Zonder Meerveld en Meeuwsen was het gevaarlijkste aanvallende deel van OJC al geëlimineerd voordat het duel  nog moest beginnen. Dat was goed terug te zien in het gehele spelbeeld. VV Dongen, met Gijs van den Berg i.p.v. Daan Poelmans als verdedigende middenvelder, domineerde zowat de hele partij en kwam in verdedigend opzicht nauwelijks in de problemen. “Het was weer een ongelooflijk verschil met vorige week tegen JVC Cuijk” aldus trainer Ruud Kaiser. “Natuurlijk had OJC personele problemen, maar dan moet je het nog steeds doen”

VV Dongen had vanaf het begin het middenveld in handen en met de teruggekeerde Shenty Saez in de voorhoede zag het er in aanvallend opzicht ook veel beter uit. ”Remon Koenen had een snelle linksback tegen zich staan en wisselde positie met Shenty Saez. Die is ook snel en zo konden die twee lekker achter elkaar aan gaan rennen en had Remon meer ruimte voor zijn acties.”

Kaiser vertelt dat hij zijn team in de eerste helft goeie acties zag maken en dat er wat kansjes ontstonden. “Thomas Schilders kreeg de grootste kans toen hij via de as van het veld werd aangespeld en zich ontdeed van zijn tegenstandeer. Hij draaide goed door en had wellicht een metertje meer kunnen maken om zo een hoek uit te zoeken, maar hij schoot net iets te snel waardoor keeper Bart Tinus nog een kans kreeg. Verder kwamen er schoten uit de tweede lijn die naast of over gingen.”

De organisatie bij VV Dongen stond goed en Kaiser hoefde voor de tweede helft niet in te grijpen. “Het enige wat er moest gebeuren was dat we er eentje in zouden prikken.” Dat gebeurde 10 minuten na rust toen Schilders zijn man afjaagde en er een corner uitsleepte. “Ik zag Mitch van der Stappen voor de keeper staan. Iedereen bekommerde zich om hem en zagen bij de tweede paal Shenty Saez over het hoofd. De bal kwam in zijn richting en hij hoefde alleen maar in te tikken.” De 1-0 bevrijdde VV Dongen en OJC was amper bij machte om een vuist te maken. “We bleven goed georganiseerd spelen en het was geweldig om te zien dat Shenty, die toch een aantal maanden niet heeft gevoetbald, een krachtige actie maakte in de 84e minuut. Hij ging na een stevig duel het strafschopgebied in en werd toen gehaakt. Jan Gerrits schoot de penalty onberispelijk binnen. Kat in het bakkie!”

Aanstaande zondag 31 maart komt de nummer drie UNA op bezoek. “Ik hoop dat we eens een keer onze supporters kunnen laten zien wat we buitenshuis wel laten zien. We zullen van alle kanten scherp moeten zijn want UNA heeft een geweldige ploeg. Ik hoop dat we in de wedstijd komen en dat we niet, zoals dat in het verleden nogal eens is gebeurd, de wedstrijd ‘ondergaan’. We moeten lef tonen en dan maar zien waar het op uitdraait,”

Aanvang op Sportpark de Biezen voor dit Middagje VV Dogen en Brabantse Derby is 14.30 uur