Het Middagje VV Dongen – UNA
donderdag 28 maart 2019 - 18:06

Voorbeschouwing VV Dongen – UNA

Goed, drie punten afgelopen zaterdag! Dat is mooi maar zegt helemaal niets, want de komende weken strijdt het team van Ruud Kaiser tegen drie ploegen uit de Top 4. Te beginnen tegen het stugge UNA uit Zeelt / Veldoven. Hectische en spannende weken die vooral in het teken gaan staan om zo weinig mogelijk punten te verliezen.

Door Frank van Heteren

Het beetje lucht dat VV Dongen zich verschafte afgelopen zaterdag moet aanstaande zondag worden verdedigd  tegen titelkandidaat UNA. De tien ontmoetingen tussen beide Brabantse grootmachten stonden in het verleden bol van spanning. Een dan praat ik over de thuiswedstrijden, want in de onderlinge confrontaties in Zeelst wist VV Dongen slechts één keer te winnen (0-1 door Koen Bakker) . De rest werden allemaal verloren.

Thuis op Sportpark de Biezen werd er één keer gewonnen (4-1 in 2010 kwartfinale beker met o.a. assistent-trainer Larry van Ommen en Remon Koenen in de basis) en de andere ontmoetingen eindigden allemaal steevast in 2-2. Vorige editie op Sportpark de Biezen leek af te gaan op een overwinning voor VV Dongen maar de 2-1 werd in de 93e minuut onbenullig weggeven.

Tijdens het uitduel eerder dit seizoen liepen de Dongenaren met het schaamrood van het veld. Een 5-0 nederlaag en slechts één halve kans weten te creëren. Het was voor mij de allereerste wedstrijd van VV Dongen waar ik voortijdig ben weggelopen.

Maar goed, elke wedstrijd staat op zichzelf en waar zou VV Dongen UNA mee kunnen verrassen? Het is dit seizoen ontzettend wisselvallig en elke keer als ze een resultaatje hebben neergezet hoop je als supporter dat de lijn zich voortzet. De laatste thuiswedstrijden spreken echter niet in het voordeel van het team. En ondanks dat is er hoop! Vertrouwen kan snel terugkomen en ik leg het nu helemaal bij het team om dat vertrouwen een gezonde boost te geven. Meer kan ik niet!

UNA zal er alles aan doen om VV Dongen pijn te gaan doen. Zij willen dolgraag terug naar de 2e Divisie en wellicht horen ze met hun kwaliteit daar ook thuis. Maar ook zij moeten iets laten zien! Kwalitatief zijn ze wellicht sterker, maar zoals zo vaak gezegd: “Strijd en Passie zijn niet te verdedigen! “ En daar hoop ik maar op. We gaan het zien!

Aanvang van het Middagje VV Dongen en Brabantse Derby op Sportpark de Biezen is 14.30 uur. U bent van harte welkom !!!