Sportpark verboden terrein voor onbevoegden
zaterdag 30 maart 2019 - 17:04

Nu het beter weer wordt, krijgen wij klachten van omwonenden dat er op ons sportpark, op uren dat dit gesloten is, veel jongeren actief zijn. Zij veroorzaken niet alleen overlast aan omwonenden maar maken ook hekwerken kapot om op het veld te komen. Daar wordt bovendien vaak ook nog een berg troep achtergelaten. Wij herhalen nogmaals dat het sportpark verboden terrein is voor onbevoegden op momenten dat er geen sportactiviteiten zijn en de kantine gesloten is.

Toelaten van onbevoegden zonder toezicht verhoogt het risico op vandalisme en criminaliteit op het sportpark, zoals vernielingen van verenigingseigendommen, brandstichting en inbraak en veroorzaakt overlast voor omwonenden.

Je bent onbevoegd als je niet voor een wedstrijd, training of andere verenigingactiviteit op het sportpark bent, ongeacht of je nu wel of geen lid bent van VV Dongen.

Handhaven
Gemeente en politie handhaven deze regels. Als een medewerker van de gemeente iemand aantreft op de velden die daar onbevoegd is, dan zal hij of zij je vragen om te vertrekken. Als dat niet gebeurt, wordt de politie geïnformeerd. Als de politie een onbevoegde aantreft op het sportpark, dan handelt de politie hetzelfde als bij het onbevoegd betreden van ieder ander verboden terrein. Dit leidt mogelijk tot een proces verbaal en een boete van € 90,00.

Als alternatief zijn er voldoende trapveldjes te vinden in de wijken in Dongen of eventueel de sportvelden op Dongen Vaart, de Gaasjes.

Bedankt voor de medewerking.