Slechte overwinning veteranen op Olympia’60
dinsdag 2 april 2019 - 15:51

1Hoofdbestuurslid helpt kamelen aan drie punten.

Wat is dat een slechte wedstrijden. Mijns inziens ook aan Olympia’60 kant. Veteranen onwaardig. De huidige 40-50 plussers, de idolen van destijds, kunnen het vandaag niet waarmaken. Oud scheidsrechter Louis E zag het vanaf het fietspad aan, maar besloot niet het sportpark op te gaan. Dongen wint met 2 – 0. Belangrijke punten voor de eindrangschikking. Eind goed, maar niet al goed!

De kamelen hebben 14 spelers beschikbaar. Eén ervan is hoofdbestuurslid Jurgen de Gussem. Hij wil graag meedoen en hij krijgt, zoals elke debutant in veteranen 1, na afloop ‘het kameeltje’ opgespeld. De komende dertig jaar is ie daarmee verbonden met dit veteranenteam.
Dan Erwin. Hij is NIET door de medische staf vrijgegeven. Het onderonsje met Olympia’60 wil ie echter niet missen en zit derhalve toch in kleedkamer 6. Ja achteraan, want in verband met de aanstaande renovaties op Sportpark Crispijn is dat nog een kleedkamer met warm water, licht, banken en kapstokken.

Recreatievoetbal, maar de Kamelen willen net iets fanatieker opereren. Zeker tegen plaatsgenoot Olympia’60. De tegenspelers zijn allemaal goede bekenden, maar tijdens de twee keer 35 minuten verbleekt dat wat. Het is niet altijd aardig, maar beide teams willen met een overwinning thuiskomen. Overigens, na die twee keer 35 minuten is de adrenaline gezakt en is het weer goed samen bier drinken.

Terug naar de wedstrijd. Die was slecht. In de eerste minuut mist Brett een dot van een kans. En later nog één. Ook Jeffrey kiest voor de voetballende oplossing, in plaats van voor een verwoestend schot. Jeroen, alleen voor de keeper, caramboleert met deze sluitpost. George schiet eerst nog op de keeper, maar weet ‘m dan met een samensmelting van een schot en een lob te verschalken: 0 – 1 voor Dongen. Terechte tussenstand. Olympia’60, met ervaren voetballers als Marc, Patrick, Ivo, Coen, Hans ea komt vandaag niet uit de verf. De kamelen domineren, maar zonder overtuigend te voetballen.

In de tweede helft probeert Olympia’60 aan te dringen. Dongen moet zich met tijd en wijle terugtrekken. Ook de noodrem wordt gehanteerd, wat tot terechte tijdstraffen leidt. Het team dat scoort is spekkoper. De kamelen hebben daarvoor echter nog een troef in handen: Wiljan. “Loopt het effe niet, breng hem dan in het veld”. Zo ook deze editie. Met balvastheid weet ie enkele tegenstanders op het verkeerde been te zetten om vervolgens de 0 – 2 aan te tekenen. De goed opgekomen Dongen aanhang juicht en kan eindelijk wat geruster achterover gaan zitten.

Een slechte wedstrijd, maar ook die is gewonnen. De veteranen willen iets fanatieker opereren dan in het recreatievoetbal. Laten we dat de komende periode weer ten toon spreiden.

JanB