VV Dongen krijgt niet wat het verdient
dinsdag 2 april 2019 - 15:50

UNA overwinnaar in wedstrijd met twee gezichten

De 1-2 nederlaag die VV Dongen afgelopen zondag tegen UNA leed deed geen recht aan het vertoonde spel dat de Dongenaren met name in de tweede helft op de mat legden. Het waren de persoonlijke fouten in de eerste helft die UNA tot twee keer goed afstrafte en daardoor als gelukkige overwinnar van het veld mocht lopen. Door dat resultaat doen de mannen van Jeroen van Bezouwen nog steeds mee voor een promotieplaats naar de 2e Divisie.

Door Frank van Heteren / foto Pix4Profs / Johan Wouters

Vooraf was het duidelijk. VV Dongen wilde na het resultaat van vorige week tegen OJC (0-2 winst) de goede lijn doortrekken. Trainer Ruud Kaiser had zijn mannen goed geïnstrueerd en wilde vanaf het beginsignaal hoog druk gaan zetten. Dit plan mislukte in eerste instantie faliekant omdat UNA op het middenveld steeds met een man meer kwam te staan. Dat leverde hachelijke momenten op voor het doel van de onzeker keepende Wessel Sprangers.

Na wat tactische omzettingen kreeg VV Dongen na 20 minuten wat meer grip op het overdonderde spel van de nummer twee van de ranglijst. Echter stond VV Dongen toen al achter. In de 15e minuut vergreep keeper Sprangers zich aan een aanvaller van UNA. Hij raakte naar mening van scheidsrechter Witlox aanvaller Bogers in een een-op-een situatie. Als er een VAR was geweest had de arbiter kunnen constateren dat Sprangers eerst de bal wegtikte voordat hij Bogers neerhaalde in zijn actie.

De pingel werd gedecideerd door Mart van de Gevel binnengeschoten. (0-1 in de 15e minuut). Zoals gezegd kwam VV Dongen na 20 minuten beter in de wedstrijd maar miste vooral overtuiging in de duels, waardoor er geen echt gevaar voor het doel van Yannick Derix ontstond. Een vrije trap van Glenn Kools ging er bijna in, maar de meest aanvallen stokten aan de buitenkanten.

Ondanks de controle maakte VV Dongen het zich in de 40e minuut onnodig moeilijk toen een vrije bal in het zestienmetergebied niet goed werd verwerkt door Sprangers. Het daarop ontstane geklooi van de VV Dongen verdedigers werd door spits Jelle Schrijvenaars genadeloos afgestraft. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en mikte in de uiterste hoek. (0-2 in de 40e minuut)

Bij UNA waren ze dolblij met twee cadeautjes en maakten zich niet veel zorgen voor het tweede gedeelte. “Ik heb aardig zitten billenknijpen, want VV Dongen bestreed ons in de tweede helft met onze eigen wapens” aldus een opgeluchte Jeroen van Bezouwen na de wedstrijd. VV Dongen startte gedreven aan de tweede helft en wist al na een minuut een enorme kans te creëren. Thomas Schilders schoot toen nog tegen keeper Derix op. VV Dongen zette aan en durfde te voetballen. Ook op het middenveld werd de slag gewonnen en UNA werd volledig achteruit gedrukt. De beloning viel in de 55e minuut toen Remon Koenen iedereen bij UNA verraste met een korte corner. Hij kreeg daardoor de tijd om een perfectie voorzet af te leveren die Schilders keihard binnenkopte. (1-2 in de 55e minuut).

VV Dongen zou genoeg tijd hebben om de boel te repareren. En alles leek erop dat dat zou gebeuren. Tussen de 61e en 67e minuut kreeg VV Dongen een paar enorme kansen op de verdiende gelijkmaker. Eerst was het Koenen die een voorzet van Schilders net niet kon toucheren bij de tweede paal. Hij kwam een teenlengte tekort.  Daarna was het weer Koenen die op twee meter afstand van het UNA doel de bal plotseling voor het intikken had. Helaas voor iedereen van VV Dongen schampte hij de bal en kon Derix de bal oprapen.

VV Dongen bleef zoeken en het was Glenn Kools die pech had bij een schietpoging vanaf een meter of twintig. De bal zeilde maar net langs het doel. UNA probeerde zo nu en dan uit te breken en was onzorgvuldig in de geboden kansen. Het slotoffensief leverde VV Dongen nog bijna het verdiende punt op maar de scherp ingesneden voorzet van Koenen was net niet besteed aan spits Schilders waardoor de mannen van Kaiser met een katertje het veld afliepen.

Toch was het voor de supporters een boeiend duel waar VV Dongen misschien niet kreeg wat het verdiende maar wel liet zien dat het over veel voetballende kwaliteiten beschikt. Het zou voor de spelers een mooie opmaat kunnen zijn voor het aanstaande duel tegen koploper Jong Volendam. Die wedstrijd wordt op zaterdag 6 april in Volendam gespeeld. Aanvang is 18.00 uur