Rene Schellekens Vrijwilliger in de Schijnwerper
dinsdag 2 april 2019 - 18:29

Meliksah Sahan heeft Rene Schellekens aangewezen als de volgende Vrijwilliger in de Schijnwerper. Onze secretaris Cindy ging op pad met een bosje bloemen voor Rene en die vulde de antwoorden op de vragen in. Maak nader kennis met deze leider, trainer én grensrechter!

Roepnaam
René

Achternaam:
Schellekens

Leeftijd:

Verliefd/verloofd/getrouwd:
Dit jaar al weer 30 jaar getrouwd met Corrie

Werk/opleiding:
Na de St Jozef mavo ben ik naar de middelbare land- en tuinbouwschool in Breda gegaan en op mijn 22ste ben ik ondernemer geworden en heb onder de naam Agri Focus Groep een aantal bedrijven als toe- en kennisleverancier in de agrarische sector.

Hobby’s:
Voetbal natuurlijk maar ook lekker op vakantie gaan.

Ik ben minder goed in:
Plannen

Favoriete muziek:
Ik hou van vele soorten muziek maar U2 is toch wel mijn favoriet!!

Beste film/serie:
Jason Bourne vind ik wel leuk.

Favoriete voetbalclub:
Naast vv Dongen kwam ik vroeger veel bij NAC nog aan de Beatrixstraat (ha ha das dus echt lang geleden) en tegenwoordig gaan we regelmatig bij PSV kijken.

Favoriete speler
Ruud van Nistelrooy is mijn favoriet, was een zeer scherpe aanvaller met altijd dreiging in de “16” met een indrukwekkende carrière en volgens mij nu spitsen trainer bij PSV.

Vrijwilligerstaak:
Ik heb verschillende teams getraind en/of leider van geweest de afgelopen 11 jaar, wel altijd een team waar mijn kinderen Bart en Koen in voetballen, nu train ik de A3 met regelmaat en val af en toe in bij de B5 en loop regelmatig langs de lijn te vlaggen.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt:
Voor mij is dat vrije tijd

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Vrijwilliger zijn bij vv Dongen zit een beetje in de familie, in de jaren 70 hebben mijn opa en oma (v.d. oudenhoven, van mijn moeders kant) jarenlang de scepter in de oude kantine gezwaaid en de voetbaltenue ’s van Dongen 1 in die tijd werden door mijn moeder gewassen. Zelf ben ik ingestapt omdat er onvoldoende leiders/trainers waren.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerswerk?                                                                                                                        Op het veld de kinderen te trainen en coachen op een positieve manier zodat ze hier leren dat je op inzet veel kan bereiken en dat je met z’n allen plezier in het voetballen houdt of je nu talent hebt of niet.

Wat is er minder leuk aan?
In het verleden wel meegemaakt dat sommige ouders veel vinden wat er moet maar zelf niets willen doen.

Hoe moeten vrijwilligers gewaardeerd worden?                                                                                                                                        Met werkelijke interesse en waardering vanuit de club met aandacht en een compliment bereik je veel.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?                                                     Kom erbij, het is echt leuk om een bijdrage aan de club en de teams te geven.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de schijnwerper”?     Dat is lastig, er zijn vele vrijwilligers dagelijks met de club en de leden bezig maar als ik er dan 1 uit moet halen is dat Joeri Arnouts, hij staat altijd klaar voor zijn team en coacht met passie op een altijd positieve manier.

Bedankt Rene, we gaan het bloemetje overhandigen aan Joerie en hem de volgende keer in de Schijnwerper zetten!