Vriendschappelijk verlies veteranen
zaterdag 20 april 2019 - 09:56

1Leuke vrijdagavondwedstrijd tegen NOAD.

NOAD uit Tilburg? Bestaat dat nog? Die vereniging is toch met RKTVV en LONGA opgegaan in FC Tilburg? Het is allemaal waar. De veteranen van NOAD hebben binnen de fusieclub hun eigen identiteit mogen behouden. Onder de ‘oude’ naam NOAD (Nooit Opgeven, Altijd Doorgaan) spelen ze vriendschappelijke wedstrijden en toernooien. In hun eigen geel-blauwe shirt, nog voorzien van het oeroude NOAD logo. Vandaag zijn ze te gast op Sportpark De Biezen.

Ja, de zomertijd is ingegaan. Dat betekent dat kamelen ook veel andere programma’s hebben. Opnieuw doen we een beroep op een aantal gastspelers. Alex, een herintreder, is weer van de partij. Davy, een evenbeeld van vader Fons, voetbalt mee. Ook Jeroen dR, oud selectievoetballer, sluit aan. Roel is er, mede om nog wat te discussiëren met oud ploeggenoot Erwin. En tenslotte Freek, die bij deze generatie eens niet als ‘opa’ aangesproken wordt.

Een opstelling is snel gemaakt en precies 2 minuten te laat geeft de uitstekend leidende scheidsrechter Raymond het startsein. Het is een gelijk opgaande wedstrijd. Dongen heeft wat mogelijkheden via Chritt, Davy en Roel, maar het is NOAD dat voor rust de 0-1 maakt.
Dan is het al thee drinken, maar die is vandaag wat slap. “Het zakste was er in gevallen”, is de logische verklaring van het crewlid van de dag.

De tweede helft gaat wat beter. Dongen komt voetballend beter bij het vijandelijke doel, maar weet niet te scoren. Invaller Jeroen dR moet tegen het einde opgeven “het doet werkelijk overal pijn” is zijn eigen diagnose. Dit gaat verder dan het PHPD syndroom. NOAD heeft dan al 0-2 kunnen maken, na een mispeer van een ingevallen Dongen verdediger. Even later maken ze ook 0-3. Einde partij. Een vriendschappelijke wedstrijd zoals die moet zijn.

De derde helft is weer beter. Eerst zijn de traditionele ‘kameeltjes’ uitgereikt aan de debutanten van de kamelenvereniging. Dank voor jullie hulp. Daarna is het in de kantine nog goed toeven, temeer NOAD er ook in grote getale nog een kleine afterparty heeft. Op het TV scherm staat NAC-Emmen op, hetgeen enkele Tilburgers doet gniffelen. Het sluitstuk van het vrijdagavond programma is in de Gouwe Leeuw. Bij deze bus sponsor van het veteraneneindtoernooi worden de gebeurtenissen van de avond, van de afgelopen week en van het hele kamelenbestaan nog eens geëvalueerd.

JanB.