Veteranen pakken naast de titel
maandag 22 april 2019 - 18:08

1SSC’55 wint topper van de kamelen.

SSC’55 is de kampioen van de veteranen Midden Brabant competitie. In het sleutelduel tegen de kamelen pakken ze op Paaszaterdag in Dongen de titel. De kamelen sluiten daarmee de competitie af met een tweede plaats. Op zaterdagmiddag 4 mei is de prijsuitreiking en feestelijke seizoenafsluiting bij de competitie organisator (en laat dat nou ook SSC’55 zijn).

Het is echt kamelenweer. Een graadje of 25. Maar de selectie en de staf is dun. Frank zit daar wel bij, na enkele weken blessureleed. Gelukkig hebben we ook twee invalkrachten. Christiaan doet weer mee, en Aron maakt vandaag zijn debuut: toch ‘een Vos’ aanwezig. Als dank voor vandaag en als stimulans voor veel optredens in de komende 30 jaar, krijgt hij voor zijn eerste cap ‘het kameeltje’ uitgereikt. Monique heeft geholpen om het kleinood op zijn shirt op te spelden.

Dan SSC’55. Die hebben er zin in. Een invasie van pakweg 30 mensen in de kantine. Voetballers, supporters en kinderen. Die komen van het mooie weer genieten, maar hebben ook een andere doelstelling. De faciliteiten langs het veld zijn later te beperkt om al hun reservespelers te borgen en enkele worden derhalve naar de tribune verwezen.

Want we spelen inderdaad op het hoofdveld. Daar kunnen we veel toeschouwers kwijt. En die zijn er voor kamelenbegrippen best veel. Ook Henry is betrokken, horen we op een afstandje. En fijn om te zien dat onze trouwe gepensioneerde toeschouwers er ook allemaal zijn.

In het begin van de wedstrijd is het aftasten. SSC’55 heeft wat meer balbezit, maar kan geen opening vinden. Dongen voetbalt gegroepeerd en kan bij balbezit enkele speldenprikken uitdelen. Dan, in de 15e minuut, krijgt George op links de bal een beetje in de diepte aangespeeld. Zijn strakke, lage, voorzet is op de centimeter nauwkeurig. De SSC-verdedigers kunnen ‘m niet wegwerken en de keeper kan er ook niet bij. De bal belandt bij de tweede paal bij de inlopende Brett die de 1-0 maakt. Mooie aanval, mooi doelpunt.
Lang kunnen de kamelen er niet van genieten. Door twee opeenvolgende fouten kan een SSC middenvelder vrij opkomen en op een haast identieke manier tot twee keer toe vrij inschieten en keeper Rob verschalken. Met die 1-2 achterstand wordt de rust bereikt.

Dongen moet winnen om het kampioenschap te pakken. Met die instelling vangt de tweede helft aan. Het is echter echt warm en dat zie je in het spel terug. Er ontstaan, aan beide kanten, nauwelijks kansen. Dongen offert een verdediger op en zet Wiljan als extra aanvaller in. Dat levert dit keer helaas geen doelpunt op. Ook Jeroen wordt mee naar voren gestuurd, maar hij kan de doorbraak ook niet forceren. Aan de andere kant is het dan wel prijs. Via een uitval maakt SSC’55 de 1-3. Wedstrijd gespeeld.

SSC’55 is kampioen en afgezien van de hoeveelheid, hebben ze ook veel goede voetballers. Terechte kampioen.

JanB