Louis Ermes overleden
vrijdag 3 mei 2019 - 12:05

Gisteren ontvingen wij het bericht dat Louis Ermes op 84 jarige leeftijd is overleden.

Louis was sinds jaar en dag voetbalscheidsrechter. Tot z’n 70e ook vanuit de KNVB, en toen dat niet meer mocht, volledig ten dienste van de Dongense verenigingen. Op zaterdag, op zondag en doordeweeks, door weer en wind, hij was leidsman in hart en nieren en sloeg een verzoek om ‘te fluiten’ zelden af.

In het bijzonder was Louis tientallen jaren de vaste scheidsrechter van de veteranen van onze vereniging. Honderden dertigplussers hebben onder zijn leiding gevoetbald. Menigeen herkent zijn krachtige uitspraak ‘doorgaan’, waarmee hij de spelers weer de juiste richting wees. Ondanks zijn hoge leeftijd kon Louis dat tempo nog prima bijbenen. Een enkele keer wat wedstrijden overslaan door wat lichamelijke belemmeringen, maar altijd kwam Louis weer terug en op zijn eigen karakteristieke wijze wist hij de wedstrijden in goede banen te leiden.

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Onze wedstrijden zullen ‘doorgaan’, maar niet meer met deze bijzondere en betrokken scheidsrechter. Bedankt Louis voor de ontelbare wedstrijden die door jouw aanwezigheid gespeeld konden worden.

Als eerbetoon aan deze markante scheidsrechter, spelen onze veteranen komende zaterdag tijdens het afsluitende veteranentoernooi bij SSC'55 met rouwbanden.

Wij wensen de familie en overige nabestaanden veel sterkte.