Certificering Lokale Jeugdopleiding VV Dongen
zaterdag 4 mei 2019 - 14:14

3

In 2018 heeft VV Dongen het Kwaliteit en Performance programma van de KNVB succesvol doorlopen. Op zaterdag 4 mei werd het certificaat “Lokale Jeugdopleiding” uitgereikt door Fouad el Fdil van de KNVB. Dit betekent dat VV Dongen volgens de KNVB voldoet aan alle criteria om jeugdspelers op te leiden voor de top van het amateurvoetbal. Uiteraard zijn we trots op het feit dat we dit als jeugdopleiding hebben weten te realiseren.

Kwaliteit & Performance Programma
De jeugdafdeling heeft in samenwerking met de KNVB, het Kwaliteit & Performance Programma doorlopen. Tijdens de audit, de 1e fase van het programma, is getoetst of de jeugdopleiding van voldoet aan de 64 kwaliteitseisen die door de KNVB gesteld worden. Zo is onder andere gekeken naar het technisch beleid van de gehele vereniging, de structuur van de jeugdopleiding, de inzet van gediplomeerde trainers, het niveau waarop de jeugdteams actief zijn, de ontwikkeling van spelers en trainers, het medische kader, de inzet van visuele leermiddelen, beleid rond sportiviteit en respect, het aantal trainingsmomenten, de accommodatie en overige voorzieningen.


Verbetervoorstellen
Op grond van deze audit werd een aantal verbetervoorstellen gedaan waar we vervolgens opnieuw mee aan de slag zijn gegaan. Uit de daaropvolgende review bleek dat deze verbeteringen ruimschoots voldeden aan de criteria en dat de certificering een feit is! Hiermee schaart VV Dongen zich in een rijtje gerenommeerde clubs die op regionaal en op landelijk niveau opereren. Van de ruim 3000 voetbalverenigingen in Nederland hebben er slechts 60 dit certificaat verkregen.


Waardering auditcommissie
De auditcommissie had veel waardering voor de grote betrokkenheid van de vrijwilligers en manier van werken binnen de jeugdafdeling en beschreef dat als volgt in haar eindrapportage: “In het realiseren van de ambities wordt een (groot) beroep gedaan op vrijwilligers en beperkte financiële middelen, dat maakt wat de club bereikt heeft met het eerste elftal en de jeugdopleiding bewonderenswaardig. VV Dongen is een club die vooruit wil met de jeugdopleiding en blinkt uit in gastvrijheid en betrokkenheid.”


Ervaar het zelf!
Wil je een keer zelf ervaren hoe de jeugdopleiding bij VV Dongen te werk gaat? Meld je dan aan voor een vrijblijvende proeftraining. Neem hiervoor contact op met de coördinator van de betreffende leeftijdscategorie (https://www.vvdongen.nl/algemeen/organisatie/Jeugdcommissie) of stuur een mail naar info@vvdongen.nl