Vrijwilliger in de Schijnwerper: Joeri Arnouts
maandag 20 mei 2019 - 09:27

Deze keer is de Vrijwilliger in de Schijnwerper  Joeri Arnouts. Hij stelt zich zelf aan jullie voor:

Roepnaam: Joeri

Achternaam: Arnouts

Leeftijd: 48

Verliefd/verloofd/getrouwd:
samenwonend met Tanja Klaasse en een tweeling van 16 jaar. Zowel Bas als Max spelen in de JO17-04.

Werk/opleiding:
HAVO Frencken in Oosterhout, HTS Breda Chemische technologie, TUE scheikundige technologie. Ik werk nu bij Curtec in Rijen.

Hobby’s: van alles en nog wat rondom huis

Ik ben minder goed in: zelf voetballen. Kijken wel!

Favoriete muziek: een beetje aan de stevige kant. Volgende week ga ik naar een concert van Alice in Chains in 013.

Beste film/serie: A-team, puur jeugdsentiment

Favoriete voetbalclub: NAC, ik blijf ze trouw.

Favoriete speler: Dennis Bergkamp, mooie goal tegen Argentinië ergens in de vorige eeuw dacht ik.

Vrijwilligerstaak:
Begonnen als ouder aan de kant en gevraagd om mee te doen toen mijn jongens nog in de F begonnen. Daarna verhuist naar Dongen. Toen de kinderen hier gingen voetballen zochten ze nog een leider. Dit doe ik nu 3 seizoenen.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt: 2 keer in de week. 1 keer trainen en op zaterdag DE wedstrijd.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik vind het leuk om jonge gasten en meiden te trainen en te zien dat ze steeds beter worden in het samenwerken. En dan is het mooi als er ook een wedstrijd wordt gewonnen (net zoals afgelopen zaterdag).

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerswerk? Lekker in de buitenlucht bezig zijn met verschillende mensen die allemaal hetzelfde gevoel hebben. Het groepsgevoel. En wat is het toch leuk om te zien dat de jongens dan genieten bij een overwinning.

Wat is er minder leuk aan?
Het is soms lastig om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Hoe moeten vrijwilligers gewaardeerd worden? Ik ben pas drie seizoenen bij vv Dongen terwijl ik al 7 jaar trainer ben. Dit is echter de eerste keer dat er waardering is in de vorm van een bloemetje voor datgene wat ik doe. Dit is een mooi gebaar van de vereniging.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Gewoon doen !

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de schijnwerper”?
Iedere keer als ik kom trainen is er altijd iemand van de crew aanwezig om alle materialen beschikbaar te stellen. Daarom wil ik Marcel de Leeuw in het zonnetje zetten.