Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Afscheid met een lach en een traan
maandag 27 mei 2019 - 16:36

1

De laatste wedstrijd van het seizoen voor Dongen 1 was er een om heel snel te vergeten. De spelers die de club verlaten hadden zich waarschijnlijk iets heel anders voorgesteld dan de 0-6 afstraffing door degradant HBS. Laten we het daar dus maar niet over hebben.

Na afloop van de wedstrijd was het tijd om afscheid te nemen van een flink aantal mensen. Vanwege een hele mooi gebeurtenis (de geboorte van het tweede kindje, zoon Dies) was Remon Koenen helaas niet aanwezig. Begrijpelijk, maar heel jammer, want met zijn staat van dienst voor VV Dongen heeft hij een mooi afscheid verdiend. We zoeken naar een ander moment om hem dat alsnog te geven. We feliciteren Remon, zijn vrouw Liv en dochter Luus natuurlijk van harte met de gezinsuitbreiding.

Afscheid
Marouhan Moukouh vertrekt na vier jaar naar Dosko. Dean Ricardo stopt om zich helemaal te gaan concentreren op zijn studie. Thomas Schilders verlaat Dongen na twee seizoenen. Waar zijn toekomst ligt, is nu nog niet bekend. Larry van Ommen vertrekt na 1 jaar assistent-trainer te zijn geweest naar RWB waar hij hoofdtrainer wordt. Wim IJpelaar stopt als verzorger, maar blijft behouden voor Dongen. Hij volgt Ton Jansens op in de technische commissie. Bedankt allemaal en veel succes in jullie verdere carrière.

Tom Kolkert
Tom Kolkert was dit seizoen niet zeker van een basisplaats bij Dongen 1 en speelde zijn wedstrijden vooral in Dongen 2. Tom kwam in de jeugd over van ONI maar werd na een half jaar D-jeugd weggeplukt door NAC, om vervolgens in de A- jeugd terug te keren naar Dongen. Het daaropvolgende seizoen werd prompt de titel binnengesleept door de A-junioren. Tom maakte de overstap naar de senioren en was onderdeel van de ploeg die vanaf 2015/2016 grote succesen beleefde: kampioenschap van de Hoofdklasse, Provincie Brabant Cup (2x) en Ploeg van het jaar bij de BN De Stem Voetbalawards. Tom pikte in deze periode de nodige doelpunten mee. Hij komt volgend seizoen uit voor VV Oosterhout. Bedankt Tom en veel succes bij onze buren!

Mitchel van der Stappen
Mitchel kwam in 2013 naar Dongen. Hij startte direct in de basiself van Ron Timmers, maar raakte halverwege het seizoen zijn plaats kwijt aan Revy Rosalia. Mitchell knokte zich terug en werd later samen met Revy het vaste duo centraal achterin. Sinds 2015 is hij niet meer uit de basis geweest tot aan die vervelende blessure, opgelopen in bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ruim 1,5 jaar heeft Mitchel gerevalideerd en zich weer terug geknokt in de basis. Dat zegt iets over zijn wilskracht en doorzettingsvermogen. 2016 was zijn jaar met het Kampioenschap in de Hoofdklasse, de Provincie Brabant Cup, Ploeg van het jaar BN De Stem Voetbalawards en voor hem persoonlijk de benoeming tot Speler van het jaar bij de BN De Stem Voetbalawards.
Met zijn bedrijf BTC scooters en DutchEbikes is Mitchell de afgelopen jaren ook een gewaardeerd sponsor geweest. Dankzij deze sponsoring konden wij meerdere malen een scooter of e-bike verloten. We zijn Mitchell ook daar erg dankbaar voor.

Zijn keuze om nu de overstap te maken naar KVV Voorselaar in België, lichtte Mitchell zelf toe: “Er is in Nederland maar 1 club waar ik wil voetballen: en dat is VV Dongen”. Mitchell, bedankt voor de mooie jaren, de fijne sponsoring, en veel succes op sportief en op zakelijk gebied!

Glenn Kools
Glenn speelde in de jeugd van NAC met Tom Kolkert en Jan Gerrits en kwam in 2015 over van vv Bavel. Hij leverde in zijn eerste jaar meteen een grote bijdrage aan het fantastische seizoen waarin de titel in de Hoofdklasse en promotie naar de Derde Divisie werd behaald door de Ploeg van het Jaar. Ook hij won 2x de Provincie Brabant Cup. Glenn speelde bijna alle wedstrijden en viel op het middenveld op met zijn onuitputtelijke energie en harde werken. Hij scoorde niet heel vaak, maar als hij dat deed was het óf een geweldig doelpunt, of een heel belangrijke (late) goal. Buiten het veld was Glenn ook altijd bereid een handje te helpen. Achter de bar of als organisator van de clinic voor de jeugd. Wij vinden het ontzettend jammer dat Glenn vertrekt naar Halsteren, maar wensen hem uiteraard alle succes! En wie weet, als de nacompetitie gunstig uitpakt voor Halsteren komen we hem volgend seizoen weer tegen. Bedankt Glenn en tot ziens!

Daan Poelmans
Ooit begonnen bij DVVC maar al sinds 2005 lid van VV Dongen. Hij was er al bij toen Dongen 1 in 2010 kampioen werd in de 1e klasse, promoveerde naar de Hoofdklasse en de Landelijk KNVB Beker voor amateurs won. In 2016 kon hij het Kampioenschap van Hoofdklasse, de Provincie Brabant Cup aan dit rijtje toevoegen. Al die jaren was Daan op diverse plaatsen inzetbaar, zonder te mopperen maar altijd fanatiek en met 100 % inzet. Ook als hij terugkwam van een blessure of plaats op de bank.

Daan is echt een jongen van de club. Was ook actief als jeugdtrainer, jarenlang mede-organisator van de jeugdclinic maar ook sfeermaker in de bus tijdens uitwedstrijden en in de kleedkamer. We gaan je dus zeker enorm missen Daan. Je studie vraag meer aandacht, en daarom kies je voor een wat lager niveau. Bedankt voor alles Daan en veel succes bij VV Oosterhout.

Hans Kuijsters
Sinds 2013 leider van Dongen nadat ie daarvoor jarenlang de Technische Commissie samen met Ton Jansens heeft geleid. Beleefde dus al een prachtig seizoen in 2010, maar in 2016 zat ie er letterlijk en figuurlijk nog dichterbij toen Dongen zijn beste prestatie ooit leverde. Hans was het ‘cement tussen de stenen’ als het over Dongen 1 gaat. Dé verbindende factor die dag en nacht bereikbaar was voor de spelers en altijd voor hen klaar stond. Verlengstuk van de trainer richting de groep die hij altijd probeerde te motiveren en te stimuleren tot het uiterste te gaan. Want dat deed hij zelf ook. Alles over voor de club! Altijd bereid een handje te helpen, en degene die er als eerste aan denkt om iets voor een ander te regelen als daar een reden voor is. Nu wordt het tijd dat Hans eens aan zichzelf, en zijn gezin denkt. En dan vindt Hans over een tijdje vast weer een mooie functie binnen onze club, want hij zal altijd betrokken blijven.

Frank van Heteren verwoorde het beste wat Hans voor Dongen betekent:

En dan Hans Kuijsters. Ik vind persoonlijk dat Hans een standbeeld verdiend. Hij werd in 2013 leider van het eerste van VV Dongen en begon tegelijkertijd met succestrainer Ron Timmers. Voordat hij deze baan aannam was hij lid van de technische commissie en o.a. leider van het tweede team. Ook gaf hij in de ‘verloren’ uren training aan het damesteam……en ga zo maar door. Hans heeft dus bijna wel alles meegemaakt wat je kan meemaken. Kampioenschappen, teleurstellingen (zo miste hij de kampioenswedstrijd tegen De Valk in 2010 omdat zijn eigen team moest inhalen). Je kan het zo gek niet bedenken of Hans had er wel mee te maken. De meest indrukwekkende actie was zijn initiatief om de hoofdtribune naar Tinus de Man te laten vernoemen op het moment dat Tinus nog onder ons was!. Hans is superduidelijk, heeft het hart op de goede plaats, kan niet tegen oneerlijkheid of politieke spelletjes, loopt een stukje harder dan de rest, weet zijn mannen tot het bot te motiveren en bij elkaar te houden!! Een ‘natural born’ Leider. Hans moet zijn tijd gaan verdelen en heeft daarom geen ruimte meer voor deze mooie baan. Ik zou niet weten hoe we hem moeten bedanken!!