Een leven lang vrijwilliger; Kees Bedankt!
woensdag 5 juni 2019 - 16:42

1

Helaas heeft Kees van Dongen ons laten weten te stoppen als jeugdcoördinator. Kees heeft afgelopen februari een oogoperatie moeten ondergaan. Het herstel laat heel lang op zich wachten en Kees heeft al zijn energie nodig voor zijn gezin, zaak en zichzelf. “Helaas moet ik daarom afscheid nemen van mijn vrijwilligerswerk bij jullie mooie vereniging. Dit schrijf ik met tranen en mijn ogen, maar helaas het is niet anders”, aldus Kees.

Kees schreef zelf een mooi artikel over zijn leven als vrijwilliger bij VV Dongen:

Een leve lang vrijwilligers werk. 

Op zeer jonge leeftijd nam mijn vader mij al mee naar vv Dongen, Hij was in die tijd voorzitter van de club en ik ging altijd mee naar zowel uit als thuiswedstrijden. Als sjouwer droeg ik al de spelerstas bij uitwedstrijden. Bij thuiswedstrijden van vv Dongen 1 verkocht ik speldjes en bierglazen. In die tijd was dat een rage waarmee b.v. voetbalverenigingen geld binnen haalden voor de kas. Later werd ik “stadion spreker” verzorgde de muziek op het sportpark en riep de opstelling om. Toen ik 15 was verkocht ik ijsjes in de kantine, waarin mijn broer in die tijd de kantine beheerder was.  

In die periode verzorgde ik ook het clubblad van FC de Viersprong, een café elftal wat uitkwam in de Dongense zomeravondcompetitie. Bij deze club was ik ook bestuurslid. Ik heb toen mijn lidmaatschap bij vv Dongen beëindigd i.v.m. studie en werkzaamheden. Met de Viersprong organiseerde ik ieder jaar weer op Koninginnedag het mini veld voetbaltoernooi, eerst op de velden aan Hertog Janstraat, daarna in samenwerking met Handbalvereniging Dongen op de zonneweide van zwembad de Vennen en later op de velden aan de middellaan in Dongen. 

Inmiddels was ik ook gaan zaalvoetballen bij zvv de Salamander. Ook hier was ik bestuurslid en had plaats genomen in de strafcommissie van de Zaalvoetbal federatie Breda. Met de Viersprong zijn wij een paar jaar naderhand ook gaan zaalvoetballen en ben toen van zvv de Salamander overgestapt naar zvv de Viersprong. Ook hier ben ik in het bestuur gekomen als secretaris Namens deze vereniging heb ik 25 jaar de onderlinge dongense zaalvoetbal competitie georganiseerd. Op 41 jarige leeftijd ben ik gestopt als zaalvoetballer. 

Toen mijn zoon zes jaar werd ging hij voetballen bij vv Dongen, Uiteraard ging ik met hem mee en gaf mij op als leider en trainer van zijn team. Dat ben ik een paar jaar blijven doen, tot en met de E1. Inmiddels hadden bestuursleden bij vv Dongen in de gaten dat ik weer terug was en vroegen mij of ik plaats wilde nemen in het toenmalig jeugdbestuur en in de toernooi commissie. Ik ben dat gaan doen, maar in die toernooicommissie bleek niemand anders te zitten. Ben toen aan de slag gegaan en vv Dongen weer op de kaart gezet met hun toernooien.  

In 2001 ben ik E coördinator geworden, iets wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds doe. Vanaf 2000 ben ik om de andere week het aanspreekpunt geweest van bezoekende verenigingen en scheidsrechters als zaterdagdienst. In 2014 ben ik moeten stoppen met die zaterdagdienst en de toernooi commissie i.v.m. ziekte.  

Ik ben op 1 januari 2014 als blijk van waardering door vv Dongen op de middenstip gezet  Ook verzorg ik ieder jaar een avond voor de E jeugd die naar de D gaan. Hier worden de spelregels doorgenomen en de veranderingen die plaatsvinden bij de overgang van een klein veldje naar het grote veld.  

Namens vv Dongen ben ik in het comité DDOO gekomen, Ben in deze organisatie, zowel de voorzitter als de penningmeester. In 2018 heb ik afscheid genomen van het DDOO toernooi.  

Na 15 jaar draag ik het stokje over aan de jeugd. Toen de veteranen gestopt zijn met de organisatie van de penalty bokaal heb ik dit van hun overgenomen. Eerst was de naam Penalty bokaal, toen ING penalty bokaal en later Jong fruit penalty bokaal. 

In december 2018 kreeg ik een oorkonde als vrijwilliger van de maand, samen met een heerlijke taart. Deze werd mij aangeboden tijdens een vergadering van de jeugdcommissie.

“Uiteraard is het niet te doen om van iedereen persoonlijk afscheid te komen nemen, vandaar dat ik jullie vraag om een stukje op de site te zetten over het moeten stoppen als coördinator. Ik wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen die ik heb ontvangen via telefoon, app en mail. En uiteraard de jaren van fijne samenwerking”.

Peter van Heteren en Angela Jansens hebben Kees onlangs een persoonlijk bezoek gebracht om hem te bedanken voor alles wat hij heeft gedaan. Maar ze hebben Kees ook laten weten dat hij uiteraard altijd welkom blijft en dat wanneer het over een tijdje, als hij volledig hersteld is, weer begint te kriebelen, hij met open armen wordt ontvangen om een vrijwilligersklusje te doen.

Kees, nogmaals bedankt en een goed herstel gewenst!!