Veteranen 1 spelen gelijk tegen Amstelveen
zondag 30 juni 2019 - 13:12

1Vriendschappelijke wedstrijd tijdens de seizoen afsluiting.

22 juni 2019. De veteranen vieren de afsluiting van het seizoen. Het programma speelt zich grotendeels af in Amsterdam, maar start als altijd met een voetbalactiviteit. Dit keer tegen de vets van VV Amstelveen-Heemraad. De uitslag is even vriendschappelijk als de wedstrijd zelf: 4 – 4.

Het weekend begint al vroeg op zaterdagochtend. Vertrek vanaf de kantine en dan eerst nestor Jan thuis ophalen. Als tandenborstel, gebit, en schoon ondergoed verzameld zijn, vertrekken we naar het noorden. Bij Amstelveen-Heemraad voetbalt voormalig Dongen-lid Marcel van Eijk, zoon van veteraan Berry, en via die wegen zijn de contacten gelegd. De afspraak is een 8 tegen 8 wedstrijd op een half veld. Dat is goed vol te houden en Dongen leest de wedstrijd perfect. De opgebouwde voorsprong van 4 -1 (met twee treffers van Jeroen) wordt echter weggegeven, en de eindstand is 4-4. Een leuk, fijn en gezellig potje.

Na afloop genieten we nog van een lunch en andere versnaperingen in het clubhuis van de gastheer. Vervolgens is het inchecken in het hotel, waar de gids van de dag al op ons staat te wachten. Die brengt ons via metro en wandeling in de Jordaan. Café Lowietje is het verzamelpunt, ofwel café Loetje zoals Jan aan de taxichauffeur had meegegeven. Het zal je niet verbazen dat in deze omgeving wat biertjes zijn genuttigd. Kamelen kunnen met dit weer wat hebben.

Dan begeven we ons naar de haven met de vele aanlegsteigers voor een sloepvaart door de Amsterdamse grachten. De veteranen missen echter de boot. Met officiële instapkaarten in de hand is de sloep nergens te vinden. Foutje, tegenvaller, dan maar het geld terug, en tijd over. Dat laatste is ingevuld door met een drankje bij het Chinees restaurant in de wachtkamer te zitten.

Na het diner in genoemd etablissement begeleidt de gids ons verder door de Amsterdamse straten naar verschillende bijzondere kroegen. Het is er gezellig, en met een biertje erbij wordt veel gelachen en gekletst. Daar is zo’n uitje toch voor.

De gids gaat naar huis. Met verschillende vertrektijden en reisduur gaan de veteranen wat later in de nacht naar het hotel. ’s Ochtend bij het ontbijt worden de avonturen nog eens gedeeld. Er is geen puf meer voor een verder ochtendprogramma en zodoende keren we tijdig huiswaarts.

Een geslaagd uitstapje. Dank Joan voor de organisatie, voor herhaling vatbaar. Volgend jaar Edinburgh.

JanB