Goede competitiestart veteranen
zondag 8 september 2019 - 17:31

07-09-2019 Kamelen winnen van Molenschotse leeftijdsgenoten.

De veteranen van Dongen, alias ‘de Kamelen’ zijn ook gestart met de competitie. Na enkele weken trainingsarbeid is Molenschot UIT de eerste wedstrijd. De kamelen winnen met 1-3, vooral dankzij een betere tweede helft.

Veel zaken zijn dit seizoen gelijk gebleven. Cees is nog steeds onze coach. Jan O verzorgt op wedstrijddagen de kleding en overige materialen. Maar de organisatorische en technische staf is wel uitgebreid. Jan P is deze komen versterken, welkom!
De vaste supporters Toon B, Toon B, Jan O en Ad zijn weer present. Maar nieuw is dat Frans de nodige verjonging in dit groepje aanbrengt. Ongewijzigd is dat er bij de vets altijd wel geblesseerden zijn, of afmeldingen om andere redenen. Vandaag is Jurgen dG erbij om dat op te vangen. Maar er zijn ook twee nieuwe voetballers, namelijk Osman en Jurgen G, die beiden na afloop ‘het kameeltje’ ontvangen voor hun eerste cap bij de vets. Ongewijzigd is ook de aanwezigheid van Wiljan. En ongewijzigd is dat ie tegen het einde van de wedstrijd invalt. En ongewijzigd is dat ie dan zijn goaltje meepikt. Zo ook vandaag, de 1-3.

Met 15 Dongense voetballers zijn we in Molenschot. Via wel ingelichte bronnen is bekend geworden dat de tegenstander de nieuwe hoofdtrainer van hun zondag 1 (Brian P) zou inzetten. De kamelen hebben hierop geanticipeerd en hebben ook de hoofdtrainer van Dongen zondag 1 (Osman) opgeroepen. De eerste trainer moest eerder afhaken wegens bekerverplichtingen, maar speelde tot dat moment een verdienstelijke wedstrijd. Dat laatste geldt ook voor de Dongen trainer, voor zijn hele wedstrijd.

De eerste helft is niet het beste deel van de kamelen. Toch is er na 7 minuten een voorsprong als Jurgen dG voorzet op Rob, die rondom de elfmeter stip aanneemt en binnentikt: 0-1. Goede aanvallende acties van Brett, Peter, Osman en Frank worden afgewisseld door onbegrijpelijke acties. Verdedigend is het re actief. De Molenschotse aanvallers zijn telkens net iets eerder. Vanuit een scrimmages voor het doel maken ze makkelijk gelijk: 1-1.

Na de rust gaat het beter met het Dongense team, zonder eerst voetballend bij het doel van de tegenstander te komen. Het zijn vooral schoten van Osman, Jurgen dG en Frank, die door hun keeper gepareerd worden. Nog geen resultaat. Dan een diepe bal op Jeffrey, die met een diagonaal afstandsschot de Molenschotse keeper knap passeert: 1-2. Later een enigszins gelijke situatie. Jeffrey is weer aangespeeld en dribbelt richting doel, maar ziet superinvaller Wiljan er beter voor staan. Wiljan maakt de 1-3.

Een goede eerste wedstrijd, een goed begin van de competitie. Ga zo door. Volgende week DVVC thuis.

JanB.