Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Koning der Remises
maandag 16 september 2019 - 12:43

1

Weer 1-1, nu tegen Hoogland

‘Het wordt een repeterend verhaal!’ Trainer Osman Erbas was terecht teleurgesteld na alweer de derde remise van het prille seizoen. Tegen promovendus Hoogland schoot VV Dongen zich in de voet door een zekere overwinning niet over de streep te trekken. Met drie punten uit vier wedstrijden is VV Dongen terug te vinden op de 13e plaats en heeft al zeven punten achterstand op komende tegenstander Blauw-Geel 38. VV Dongen ontmoet deze ploeg aanstaande zondag 22 september in Veghel. Aanvang is 14.30 uur.

Bij Hoogland uit het gelijknamige dorp waren ze dik tevreden met het behaalde puntje. ‘We moeten de punten bij elkaar schrapen en dat hebben we vanmiddag weer gedaan.’ Na een zege op Westlandia, twee remises en een nederlaag zijn de Hooglanders beter aan het seizoen begonnen dan VV Dongen.

De ploeg van Erbas had zichzelf een enorme dienst kunnen bewijzen door de wedstrijd zakelijk naar hun hand te zetten. Het krachtsverschil in de eerste helft was zo groot dat de 1-1 bij rust voor zure gezichten rondom de groep van VV Dongen zorgden. Twee opgelegde kansen en een stormvloed aan goed uitgespeelde aanvallen waren niet aan de Dongense spitsen besteed. ‘’Het was nog moeilijker om ze naast te schieten dan erin.’ Een supporter van VV Dongen had gelijk in zijn analyse, maar Erbas wilde niet alleen zijn spitsen tekort doen.

Na de 1-0 van Thom Avontuur in de 18e minuut wilde VV Dongen doordrukken, maar kreeg door klungelig verdedigen een tegentreffer om de oren. Logtenstein scoorde in de 23e de gelijkmaker en dat was eigenlijk de eerste keer dat Hoogland in de buurt van keeper Wessel Sprangers kwam. ‘Bij de 1-1 gaan een aantal dingen achter elkaar fout en dat is zo zonde. Dit gebeurt ons bijna elke wedstrijd weleens een keer.’ verzucht Erbas.

In de tweede helft had Hoogland zijn defensieve zaken goed op orde en VV Dongen kon het niveau van de eerste helft niet meer halen. Onder het motto ‘Pompen of verzuipen’ wisselde Erbas zo aanvallend dat hij bijna vijf spitsen in het veld had lopen. ‘Al had ik er tien ingezet, we hadden vandaag nooit meer gescoord.’ Zelfs keeper Wessel Sprangers werd in de slotminuten naar voren gedirigeerd. De boomlange keeper wist vorig seizoen twee keer raak te koppen. Het leidde bij Hoogland voor een beetje paniek, maar de bal kwam niet in zijn richting. Hoogland won een verdiend punt en VV Dongen zal snel de troon van ‘Koning der Remises’ willen omruilen voor het zitje van ‘Keizer van het Doelpunt.’

Zondag 22 september staat het Brabants Onderonsje tussen VV Dongen en Blauw-Geel 38 op het programma. Aanvang in Veghel is 14.30 uur.