Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Vierde gelijkspel voor VV Dongen
maandag 23 september 2019 - 15:43

1

Puntje tegen koploper na 1-1

“Deze voelt toch wel goed!” Trainer Osman Erbas zag zijn jonge team in de slotfase gelijkkomen tegen medekoploper Blauw Geel 38 (BG 38). Het grootste deel van het duel was BG 38 de bovenliggende partij, maar net als VV Dongen vorige week tegen Hoogland konden de Veghelaren de winst niet pakken en won VV Dongen een  puntje en verloor BG 38 er twee. Aanstaande woensdag 25 september speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen voor de KNVB beker tegen Excelsior 31 uit Rijssen. Aanvang is 20.00 uur.

BG 38 heeft van oudsher moeite om van VV Dongen te winnen. De meeste partijen werden in het voordeel van de Dongenaren beslist, maar gezien de huidige krachtsverhoudingen was het voor BG 38 afgelopen zondag de uitgelezen kans om de negatieve spiraal te doorbreken. VV Dongen kreeg in de 2e minuut haar enge echte kans van de eerste helft die voor de rest werd gedomineerd door BG 38. De ene kans na de andere werden door de mannen van trainer Niels van Casteren om zeep geholpen. Pas rond het half uur opende Danny Verbakel verdiend de score en VV Dongen moest hopen dat het niet zou worden overlopen. “Ze hadden er minstens drie moeten maken.” aldus Erbas.

Hij zag dat keeper Wessel Sprangers in een bloedvorm verkeerde. Bij meerdere moeilijke situaties hield de lange goalie zijn hoofd koel en behoedde zijn team voor erger. Pas twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg VV Dongen kansen via Anouar Moukouh en Shenty Saez. VV Dongen kreeg meer grip op het aanvallende spel van BG 38, maar moest tot de 85e minuut wachten op de beloning. “Vorige week wilde hij er mar niet ingaan dus deze voelde wel heel lekker.” Het was linksbuiten Saez die een steekbal van Luuk Hultermans op warde inschatte en zichzelf een-op-een met keeper Ralph Vos zette. De jongeling tikte koel binnen. BG 38 liep op de laatste krachten waar VV Dongen nog erg fit oogde. Het conditioneel overwicht werd in de slotfase bijna beloond met een treffer, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest.

Opvallend aan dit weekend in de 3e Divisie waren de uitslagen. Van de acht gespeelde wedstrijden eindigde er zes in een gelijkspel. Alleen komende tegenstander in de competitie HSC 21 en OFC pakten de drie punten. Het zegt waarschijnlijk genoeg over de minimale krachtsverschillen op dit moment in het seizoen. De onderlinge verschillen in punten zijn derhalve nog goed te overzien.

VV Dongen speelt dus aanstaande woensdagavond tegen Excelsior 31 uit Rijssen en ontvangt aanstaande zondag 29 september op Sportpark de Biezen HSC 21. Aanvang woensdag is 20.00 uur en aanstaande zondag 14.30 uur.