Veteranen flikken het deze zaterdag
zondag 6 oktober 2019 - 17:41

05-10-2019 Mooie winst van kamelen bij SSC’55.

Ja, de kamelen flikken het in Sprang Capelle. Een historische overwinning op SSC’55, nooit eerder hebben de vets gewonnen op sportpark ‘Van Wijlen”. En tegen de kampioen van vorig seizoen. Dongen houdt een vroeg afgedwongen voorsprong vast en pakt met de 0-1 de drie punten.

De eerste helft voetballen de kamelen heel erg goed. SSC’55 komt er niet aan te pas. De Dongen verdediging staat als een huis, het middenveld heeft de volledige controle en de voorhoede creëert kans na kans. Bij zo’n gelegenheid schiet Brett in de 10e minuut op doel, waarna de keeper zijn inzet pareert. Jeffrey maakt in de rebound 0-1. Bij alle andere gelegenheden gaat het in de laatste fase van de aanval telkens net mis. Dat had beter gemoeten. Met de 0-1 stand wordt de rust bereikt.

Tot nu toe een mooie wedstrijd. Dat zien ook onze vaste supporters Jan, Toon en Ad. En de geblesseerde kamelen Ronald en George. Ook de pappa’s van Rob en Chritt zijn er. De staf bestaat vandaag uit de drie Jannen (JanB, JanP en JanO). Trainer Cees moet wegens ziekte verstek laten gaan. Ook Jeroen heeft afgemeld omdat ie op zondag een kamelenloop heeft langs de singels van Breda.
In de tweede helft is Chritt vervangen door Jurgen en even later Frank door Peter. Jan loopt zich warm omdat Erwin pijntjes voelt. SSC’55 komt nu sterk uit de startblokken en zet druk op het Dongen doel. Een bijzonder lange scrimmage voor doelman Ed loopt goed af. Erwin gaat er even bij liggen, maar kan toch door. Jan blijft warm lopen.

SSC’55 lijkt de betere ploeg, maar de Dongen-vets hebben ook hun kansen. De mooiste is het schot van Osman op de paal. Bij een vijandige aanval botsen twee spelers van de thuisploeg tegen elkaar. SSC-er Patrick moet na de komst van een 1e elftal-verzorger alsnog uitstappen. Aan de Dongen-kant wordt Erwin wederom opgelapt. “Ik probeer het nog even”, zeg ie. Jan blijft maar warm lopen.

De wedstrijd gaat na het oponthoud verder, maar is eigenlijk gespeeld. SSC’55 probeert wel, heeft meer balbezit, maar kan niet doorpakken. Dongen houdt stand, zo ook karakterman Erwin. Hij voetbalt de wedstrijd uit. Jan is inmiddels wel warm, maar mag zich ook gaan douchen. De match is immers ten einde.

Een leuke wedstrijd met een lekkere overwinning. We nemen de drie punten mee naar Dongen. En rijden nog een keer terug om de tenues op te halen ……

JanB.