Weer winst van veteranen 1
zondag 20 oktober 2019 - 11:16

119-10-2019 Kamelen winnen in slechte wedstrijd van ONI.

Een slechte wedstrijd en dan toch winnen. Soms zit het mee. De kamelen treden deze middag aan tegen de buren uit s ‘Gravenmoer en stappen met een 4-1 winst van het veld.

Volop kamelen deze middag, 16 stuks. De reservebanken zitten vol, al worden die doorgaans ook gedeeld met onze vaste supporters. Coach Cees is er niet, hij ‘zit’ in Valencia. Peter 1 voetbalt niet mee, al is zijn blessure al wat gezakt (van z’n rug naar nu z’n benen). Toon, onlangs 62 geworden, is er ook. Hij heeft zijn telefoon een paar dagen niet aangeraakt en moet nu nog 518 (felicitatie) appjes beantwoorden.

In de penaltyreeks mist (van) Dongen er één. Rob, Osman, Ed en Joan weten ’m wel te maken. ONI maakt er drie, onder andere via hun penaltyreeks killer Johan.

Dan de eerste helft. Die is niet goed. Dongen begint slap. Is er wel een warming up geweest? Matige balcontrole, verkeerde passes, afwachtende houding, slechte vrije trappen etc. ONI is feller en maakt het de kamelen soms moeilijk.
De thuisclub heeft echter enkele betere voetballers in huis en dat maakt het verschil. Daardoor wordt Brett alleen voor de keeper gezet, hij besluit eerst nog rechtsomkeer te maken, maar lobt dan perfect over de teruglopende keeper en verdediger heen. Mooi doelpunt. Even later wordt de buitenspelbal omzeilt en loopt Brett weer die kant op. Hij legt de bal maximaal breed op onze nummer 8 (Frank) die met een forse inspanning de bal in het lege doel kan plaatsen. Ruststand 2-0.

Jurgen wisselt dan en ook Frank. Laatgenoemde moet z’n XL shirt met nummer 8 afgeven aan Wiljan die later invalt.
Ook de tweede helft is niet sprankelend. Dongen krijgt wat kansen, maar ONI de allergrootste. Onze rechtsback maakt ‘hands’ en dat resulteert in een penalty. ONI’s penaltykiller Johan staat achter de bal. Kan ie alleen in een penaltyreeks scoren? Of hebben we een goede keeper met katachtige reflexen? In ieder geval stopt Ed deze strafschop en houdt ONI uit de wedstrijd.

De kamelen-coach van de dag heeft zijn tactisch plan goed voorbereid en in de 20e minuut wordt Wiljan ingebracht. Wiljan is een speler die in zo’n wedstrijdfase altijd wat extra’s kan brengen. Het is de 22e minuut als deze nummer 8 in de zestien de bal aangespeeld krijgt. Dan, een sublieme balbehandeling, een onnavolgbare schijnbeweging, enkele snelle korte passen vooruit, een schotje in de hoek en ….., niks meer aan doen: 3-0.
De ban is daarmee gebroken en ONI ook. Osman kan er nog 4-0 van maken en door een verdedigingsfout scoort ONI de eretreffer. Eindstand 4-1.

Volgende week UIT naar OVV’67, met hopelijk een beter voetballend Veteranen 1.

JanB.