Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Voorbeschouwing VV Gemert - VV Dongen
donderdag 24 oktober 2019 - 16:47

1

Zespunten-duel in Gemert

Na een voetballoze zondag is het aanstaande zondag weer tijd om te ballen. Voor VV Dongen zijn het gebroken weken want volgende week staat er weer een rustdag op het programma en dat is jammer aangezien de mannen van Osman Erbas na hun prachtige overwinning op Lienden (4-1) daar zo snel mogelijk een vervolg aan hadden willen geven. VV Gemert staat te wachten om VV Dongen te ontvangen. Het duel in Gemert begint om 14.00 uur.

Door Fran van Heteren

Het is voor mij op dit moment moeilijk in te schatten hoe het team van VV Dongen ervoor staat. Ik ben op vakantie geweest en heb dus alle informatie via via moeten krijgen. Toch vormt zich wel een beeld dat Erbas zijn zaakjes keurig op orde heeft. Het gepuzzel naar de meest ideale formatie duurt al zo’n acht wedstrijden maar tegen Lienden wierpen de hersenkrakers de welverdiende vruchten af.

Lienden werd naar zeggen de eerste helft compleet weggespeeld en VV Dongen heerste op alle fronten. Het zat er al een paar weken aan te komen. Na de vijf gelijke spelen moest het er een keer van komen en gelukkig lukte dat op het juiste moment. Zo’n overwinning geeft een enorme boost in het zelfvertrouwen zonder dat er meteen naast de schoenen gelopen wordt. Ik had het al voorspelt. Als je drie punten pakt tegen de vier kooplopers dan moet er ergens een omslag komen. En zo geschiedde. Ik had er niet aan moeten denken als er weer gelijkgespeeld of verloren was.

De acht punten uit hetzelfde aantal wedstrijden zet VV Dongen precies in de middenmoot. De verschillen zijn zo minimaal dat je bij een verlies meteen weer ergens onderaan bungelt. Maar bij een overwinning kan je ook zomaar vier plaatsen stijgen.  

Dat is het gegeven voor het duel met promovendus VV Gemert. De ploeg uit het gelijknamige dorp presteert bovengemiddeld en heeft na acht potten voetbal twaalf punten. Vier meer dan VV Dongen. En die vier punten zijn tevens het verschil tussen Gemert en de koploper HSC 21. Grote belangen omringen de hernieuwde ontmoeting tussen de beide ploegen.

VV Gemert: een icoon in het amateurvoetbaal is eindelijk terug op het niveau war ze horen te voetballen. De laatste keer dat de ploegen de degens kruisten was op 31 januari 2016. VV Dongen won toen voor de allereerste keer van het toen ervaren elftal van Gemert. Een prachtige 1-2 overwinning mede door een doelpunt van de teruggekeerde Nassim Asrih die een voorzet van Mart van Bree verzilverde.

De tijden zijn veranderd. Toch blijven de onderlinge schermutselingen tussen VV Dongen en VV Gemert speciale aangelegenheden. Voor beide ploegen staat er dus veel op het spel. Een zespunten duel? Ik zeg van wel, al is het alleen maar om u te triggeren om naar het mooie Gemert af te reizen. Supporters die dit team een hart onder de riem steken is voor de jonge ploeg van Erbas een extra motivatie om nog beter te presteren.

De ontmoeting begint om 14.00 uur en het is maar 50 minuten van Dongen vandaan. Dus: Huppakee, die auto in en komen kijken!! We stellen dat enorm op prijs.

Ook degenen die met de bus mee willen rijden ( € 10 per kaartje) zullen op tijd in de kantine moeten zijn. We vertrekken om 11.15 uur.