Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Nieuwe bestuursleden gekozen tijdens ALV
donderdag 31 oktober 2019 - 17:02

1

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Voetbalvereniging Dongen, die dit jaar extra druk werd bezocht, werd een bijna compleet nieuw bestuur gekozen door de leden.

Het bestuur bestaat nu uit:Voorzitter John-Paul Verkooijen, Secretaris Joan Timmermans, Penningmeester Leon Driessen ( herkozen), Technische Zaken Wim IJpelaar, Jeugd Zaken Aad Stanco

Voor de bestuursfuncties Vrijwilligers Zaken en voor sponsor- en PR Zaken ( John-Paul Verkooijen ad interim) staan de vacatures nog open.

Tijdens deze vergadering zijn de vertrekkende bestuursleden bedankt. Angela Jansens, Ton Jansens, Cindy Roovers, Jurgen de Gussem en Peter van Heteren. Onder groot applaus en met een mooie bos bloemen zijn zij bedankt voor hun inzet en werd de wens uitgesproken dat deze kanjers betrokken blijven bij vv Dongen.

Naast de terugblik op het afgelopen seizoen en het afwerken van de standaard agenda werd door het nieuwe bestuur een nieuwe bestuursstuctuur gepresenteerd.  Hierin is plaats ingeruimd  voor een Ledenraad en op termijn ook een verenigingsmanager. Met name de visie voor de lange termijn en de weg naar deze nieuwe opzet werd toegelicht. Duidelijk is dat hierbij dat de jeugd centraal zal staan onder het motto ‘groeien van onderuit’. De kracht van de vereniging zit in de eigen identiteit en dat wil men graag behouden.

Om dit te realiseren zullen met name de doelstellingen van ‘Dongen Steunt’ verder door het bestuur worden opgepakt. John-Paul Verkooijen gaf nadere uitleg: “DongenSteunt is een initiatief van ambassadeurs die vv Dongen een warm hart toedragen en met name willen investeren in de jeugd van voetbalvereniging Dongen. De opbrengst komt dus ten goede aan de gehele vereniging en dus niet, wat wel eens ten onrechte verondersteld wordt,  aan de selectieteams van de club. Een deel van de opbrengst (circa 10%) gaat naar een goed doel, indien mogelijk in Dongen, om hiermee de maatschappelijke betrokkenheid te benadrukken. Het nieuwe bestuur is ervan overtuigd dat vele ambassadeurs de komende tijd zullen aansluiten.”

Het bestuur sloot af om Kees van Dongen de oorkonde Lid van Verdienste te overhandigen. Kees is al vanaf jonge leeftijd betrokken bij vvDongen. Zijn vader was zelf jarenlang voorzitter en Kees heeft het vrijwilligersbestaan dus met de paplepel ingegeven gekregen. Vele vrijwilligersdiensten heeft Kees vervult en de laatste 15 jaar als coördinator van de jongste jeugd. Aan Kees hoef je dus niet uit te leggen wat het betekent ‘groeien van onderuit'” aldus voorzitter John-Paul Verkooijen.