Dongen zat1 verliest in slotfase speler en wedstrijd
zondag 27 oktober 2019 - 12:21

1Vandaag moest Dongen aantreden tegen Berkdijk 1, een ervaren ploeg die is overgekomen van DESK. In de eerste helft een gelijk opgaande strijd, waarbij Berkdijk veelvuldig de lange bal hanteerde om de gevaarlijke buitenspelers te bereiken. In de 10. min ging de linksbuiten makkelijk langs de linksback van Dongen en kon een vrijstaande speler vinden. 1-0. Dongen raakte niet van slag en probeerde met verzorgd voetbal de tegenstander zijn wil op te leggen. In de 20.min werd de vrijstaande Robin Bouley gevonden die een strakke voorzet gaf, die in eigen doel gewerkt werd. De wedstrijd ging op en neer en in de 30. min werd de Olivier van Onzenoort in de diepte gevonden. Hij omspeelde de keeper en bracht Dongen op voorsprong 1-2. Even later was dezelfde speler dicht bij de 1-3, maar hij was net te laat en kwam wat te gevaarlijk in volgens de goed leidende scheidsrechter en ontving zijn eerste gele kaart. Dongen probeerde de rust met voorsprong in te gaan, maar liep iets te ver terug. Een speler van Berkdijk werd vlak voor de 16 neergehaald en de vrije trap werd hard door het midden in de goal geschoten 2-2 Rust. Na rust ging Dongen weer vooruit spelen en had het de overhand. Na 10 min. rondde Bas Janssen een mooie aanval af 2-3. Hierna leek Dongen door te kunnen drukken, maar in de 70. min maakte Olivier van Onzenoort een stevige overtreding en ontving zijn 2e gele kaart, waardoor Dongen met 10 man verder moest. Het overwicht was weg en Dongen moest met 10 man verder en kon alleen nog maar verdedigen. In de 80e min. moest Dongen alsnog nog de gelijkmaker incasseren 3-3. Dongen kwam niet meer uit de verdediging en in de 85. min viel ook nog de 4-3.
Een geflatteerde nederlaag voor een strijdend jeugdig Dongen.
Volgende wedstrijden
2-11 Dongen zat 1- ZBC