Overwinning vets op Super Saturday
zondag 10 november 2019 - 16:57

9-11-2019 Kamelen pas laat voorbij RFC.

Super Saturday! Zaterdag 1 speelt thuis, zo ook het selectieteam van de Jeugd onder 19 en dan ook nog veteranen 1. Laatstgenoemde slepen er nog een overwinning uit, na een 0-2 achterstand bij rust.

Druk op het sportpark De Biezen. Wat minder in de kleedkamer bij de kamelen. Fijn dat Christiaan wederom meedoet. Een opstelling is zo gemaakt, tegen deze niet te onderschatten tegenstander. Een middenmoter, maar met nipte verliezen tegen de teams in het linker rijtje.

De eerste helft begint wat mat. RFC en Dongen voetballen aardig, maar komen nauwelijks in het zestien metergebied van de tegenstander. Het blijft aan Dongenkant bij een schotje van Jeffrey en een kopballetje van Osman. Dan wat geklungel achterin, wie grijpt er in? Niemand dus. RFC-er Marcel gaat er mee heen en maakt de 0-1. Even later is het weer raak. In de achterhoede wordt een bal �onmogelijk� aangespeeld, wat de tussenkomst van weer Marcel inluidt. Hij maakt beheerst 0-2. Het is dan al bijna rust en crewlid Rene heeft de thee al klaar.

De tweede helft wordt uit een ander vaartje getapt. Dongen speelt energieker. De combinaties zijn vloeiender. De duels zijn feller. De aanvallen volgen elkaar op, met goede acties van Rob, Jeroen, Osman, Jeffrey en alle anderen. En er vallen doelpunten. Eerst kan Osman scoren uit een makkelijk verkregen penalty. Na een afstandsschot van diezelfde Osman kan Christiaan de terugkaatsende bal intikken: 2-2. Dongen speelt vervolgens �alles of niets�, en krijgt meerdere kansen voor de winst. In een late scrimmage voor het RFC doel, waarbij zo�n beetje iedereen de bal toucheert, maakt Jeroen het uiteindelijk af. Eindstand 3-2.

Een fijne overwinning in een lastige wedstrijd. Volgende week de topper UIT naar Olympia�60, de medekoploper in onze Midden Brabant veteranen competitie.

JanB.