VV Dongen wint in Utrecht
maandag 11 november 2019 - 15:25

Opmars Hercules afgestopt

De blije gezichten van de spelers en supporters van VV Dongen na de 0-1 zege op Hercules spraken boekdelen. De winst betekende een sprongetje op de ranglijst en zorgde ervoor dat Hercules (een directe concurrent) niet verder naar boven kon kruipen. Zij hadden twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en begonnen met veel vertrouwen aan het thuisduel met ‘laagvlieger’ VV Dongen. De mannen van Osman Erbas stopten met verzorgd en gedurfd voetbal de Utrechtse opmars af. Trainer Jochem Twisker van Hercules sprak van een complete off-day maar gaf ook de complimenten aan de ploeg uit Dongen.

De staf van VV Dongen was er zich van bewust dat een nederlaag het gat met de middenmoot verder zou doen laten groeien en dat er bij winst een groot pak met ploegen op een paar punten van elkaar zouden komen te staan. Gezien het voetballend vermogen binnen het jeugdige team van VV Dongen was er geen reden tot paniek, maar het werd wel tijd om eens een keer te oogsten. Liefst vijf keer speelde de geelblauwe formatie al gelijk en er werd drie keer met minimale cijfers verloren. De enige winstpartij was thuis tegen FC Lienden (4-1).

Georganiseerd en met veel lef opende VV Dongen het bal tegen Hercules. Hoog druk zettend probeerde het team van Erbas Hercules tot fouten te dwingen. Dat zag trainer Twisker ook en hij probeerde met man en macht zijn team vooruit te laten voetballen. Fel coachend wilde hij zijn team aanjagen, maar zag tot zijn schrik dat de ‘laagvlieger’ zijn team compleet overmeesterde.

Met Nassim Asrih als regisseur op het middenveld konden de buitenspelers Shenty Saez en Anouar Moukouh en de hard werkende spits Mart van Bree heerlijk hun gang gaan. Bij balverlies waren het Thom Avontuur en Tom Wijkmans die de boel weer zo snel mogelijk repareerden. In de achterste linie waren Robert Roosen en Luuk Hulteermans heer en meester. Oguzhan Kazanci en Jan Gerrits hielden de buitenkanten dicht en bemoeiden zich veelvuldig met de opbouw.

Keeper Wessel Sprangers had niet zoveel te doen in de eerste helft. Een paar verdwaalde afstandsschoten kwamen in zijn richting maar van echt gevaar kon men niet spreken. Aan de andere kant moest keeper Fons Mulder een paar keer wel zijn talenten laten zien. Zo onderbrak Anouar Moukouh een bal van Lynden Leidsman en kreeg daardoor een vrije doorloop. Spits Mart van Bree werd in stelling gezet maar die had net iets teveel tijd nodig waardoor Mulder kon ingrijpen.

Het waren de spaarzame momenten van een eerste helft die ook veel slordigheden kende. Het veld werd er naarmate de wedstrijd vorderde niet beter op wat ten koste ging van het combinatiespel. “De eerste die scoort wint deze partij.” Assistent-trainer Ozcan Ozkaya zei het al tijdens het duel en hij zou gelijk krijgen. VV Dongen zette aan het prille begin van de tweede helft de toon. Jan Gerrits en Mart van Bree zetten de linkerflank van Hercules te kijk waardoor van Bree een messcherpe voorzet richting de eerste paal afleverde. De pijlsnelle Saez was er als de kippen bij en scoorde heel fraai de openingstreffer. (0-1 in de 47e minuut).

Vanaf dat moment was het alleen maar VV Dongen wat de klok sloeg. Hercules wisselde offensief waardoor de ruimtes voor VV Dongen groter en groter  werden. “Fons Mulder of misschien wel VV Dongen hielden ons in leven.” Twisker hoopte op een treffer en die kansen kreeg de ploeg uit Utrecht ook. Het lag aan VV Dongen dat het de opgelegde kansen niet benutte. Zeker zes kansen / mogelijkheden werden verprutst en dat was het enige wat het team van Erbas zichzelf kon verwijten.

Hercules claimde een penalty, maar de verdedigende actie van Roosen was op de bal en arbiter de Vries liet zich niet verleiden. Pas in de absolute slotfase werd een voorzet vanaf de rechterkant door de spits van Hercules de hoek ingestuurd. De buitenkant van de paal redde de drie zwaarbevochten maar verdiende punten.

Aanstaande zondag 17 november speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen middenmoter ADO 20. Zij speelden gelijk tegen koploper OSS 20. Aanvang van het duel is 14.30 uur.