Dongen zaterdag 1 zet stapjes
maandag 18 november 2019 - 09:01

1Het eerste halfuur laat een gelijk opgaande wedstrijd zien, waarin beide ploegen de scoringsmogelijkheden verkennen, maar veelal niet verder komen dan de 16-meterlijn. Beide doelmannen hebben tot dan toe een gemakkelijke middag.
Dongen staat compact en probeert er voetballend uit te komen wat een aantal keren aardig lukt, SSC hanteert veel de lange bal.
Het eerste gevaar komt van Dongen als een bal vanaf de rechterkant belandt voor de voeten van Bas Jansens, die zijn inzet via doelman Melvin Gouw over het doel ziet verdwijnen.
Na ruim een halfuur verovert Frank ter Schiphorst aan de andere kant de bal in het strafschopgebied en wordt bij zijn doelpoging aan de arm getrokken. Scheidsrechter Verpoorten ziet er geen overtreding in.
SSC blijft gevaarlijk met kopkansen maar geen een belandt tussen de palen.
Vlak voor rust een een prachtige pass en Olivier van Onzenoort schiet deze fantastisch in. 0-1 Rust
Na rust zet SSC aan en Dongen moet terug. Voetballend komt Dongen er niet meer uit en blijft men teveel hangen, zodat er gaten ontstaan.
Roland Snoeren raakt geblesseerd, en net nu Dongen met 10 man staat, scoort SSC via een scrimmage via Frank ter Schiphorst 1-1. Hierna krijgt SSC een paar mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar doelman Tom van Strien staat in de weg. In de 58e minuut ontvangt Frank ter Schiphorst de bal en benut de ontstane kans en zet SSCí55 op voorsprong, 2-1. Dongen probeert het nog wel , maar SSCí55 komt niet in de problemen. In de 78e minuut een niet slimme overtreding in het strafschopgebied van Dongen en Erwin v.d. Hoven brengt de uiteindelijke eindstand op het bord 3-1
Dongen was niet tevreden met de uitslag maar het vertoonde spel (bij vlagen) geeft hoop op de toekomst.